tak meragam tapi nak pendpt

ank korang ade tak 3 hari tk berak lpastu berak ..pastu smbung 3 hri tk berak pastu berak ..selalu hri2 berak. .korang buat apaa bgi dia berak ? tuam keee ..kalau ikut orng tua memng dia suh bgi air msk skit kt bby 4 bulan ..lagi stu ank saya nk dkt 4 bulan isap botol puting newborn kalau putng yg 3 buln punya dia xnk mungkin tkut tersedakkk

12 Các câu trả lời

Hi sis. Sis cuba buat urutan ILU guna cream bayi. Saya selalu guna cream youbaby or tropika herbal cream utk anak kembung or sembelit. Lepas tu bg exercise kaki ala2 basikal tu. Dekat tapak kaki pun massage slow2. saya ada screenshot satu video ni, saya sertakan di sjni. Credit kpd owner video tersebut. Kalau bab puting tu, ni tips dari my mom. Sebelum tukar puting, puting newborn tu saya cucuk guna jarum. Mula2 tambah 1 lubang extra, utk bagi anak biasa dulu flow keluarnya air susu tu. Lepas tu nanti2 kalau anak okay, cuba lagi tambah lubang. Tak semestinya ikut umur puting tu sbb puting 3 months tu dah besar lubang nya. Anak saya nak masuk 3 month tp masih pakai puting umur sebulan dan ada 3 extra lubang yg saya buat sendiri utk persediaan flow air susu yg lebih banyak. Jgn lupa sterilize jarum dan puting susu ya. Btw ini tips sahaja, bergantung dgn baby tersebut jugak ya

Anak saya fully fm sejak dalam nicu. Dia mmg jarang berak. Tapi perut tak pernah kembung. Dia guna bottle avent, puting no 2. Dia dah nak masuk 4m. Dia berak pun tak meneran. Biasa je. Najis pun ok. Takde meragam. Max dia tak berak masa newborn 3 hari. Lepastu sehari 1x. Ada harinya 2 hari sekali

2y trước

kalau time dia nk tdr saya x bgi puting yg untuk umor dia 4 bulan tu tkut tersedak kalau time mata dia x tdr boleh bgi smlm dia berak dhh ..

Situasi awk sebijik cam sy. Ank sy pm cm2 nk masuk 4bulan dh skrg. Berak 3hari skali. Skrg sy susu campur bf and fm. Risauu. Skrg sy guna susu similac

2y trước

sama lahh ank sya dia x pernh meragam tdr pon x pakai buai ..dh bsr skit ni kalau pnt sngt nk tdr dia ngss

baby minum susu apa? fm atau susu badan awak? baby dibawah 6bulan hanya boleh minum SUSU BADAN / SUSU FM sahaja. organ dalaman baby masih tak matang.

2y trước

doc ckp mcm akk ckp lah sebaik ank saya berak smlm ..3 hri jee pastu esok tu dia berakk .

Normal je bayi tu sbb dh besar kalau xmeragam, slalu kentut maknanya usus di ok tp kalau dia mnm fm mungkin boleh cuba tukar susu lain

2y trước

bby dhbberak tapi warna hijau

jangan bagi air masak awak. keperluan untuk umur macam tu hanya susu sahaja. kerap buat urutan ILY, bicycle legs.

2y trước

baik2 nnti sayaa buat urutan tu

ye awk bg pnas. .sikit lps tu tuam mst dia berak ank saya dua2 tuam smpai la 5mont

2y trước

meksih yaa tuam dkt perut gn kaki yaa

baby kentut tak ? kalau 3 hari tak berak tapi masih kentut , itu normal ..

2y trước

anak sayaa kentut banyak kali sis kira ok lah kan ..sapu minyak telon kentut jrr ..mak mentua saya lah kataa ksi air masak mana sama mcm ank dluu

Kalau x berak selalunya sy urut perut dgn tapak kaki guna minyak telon.

2y trước

sudahh tk jalan jugakk ni last nk buat tungku bby tuu buh kt tapak kaki

tuam ngn aun sirih anak sy hari2 tuam

2y trước

bakar pastu tuam ye saya nk tuam pakai tungku bby tu .tuam kt perut mana thu dia berakk