Assalamualaikum mommy semuaaa nak tnya ank sy 6 bulan 30hari tk berak smggu dh..

Mostly dh bgi makan.. tp tk berak.. cmne nk sruh dia berak? kdang prut kembung pn kentut perut tk keras pn.. mkn berselera je #firstmom #ingintahu #bantusharing

4 Các câu trả lời

Sis, ada minum susu formula? Kalau ada cuba tukar susu. Anak saya pun macam ni. Saya check kat KK nurse suruh tukar susu. Sebelum ni saya guna Lactogen, nurse cakap Lactogen tu banyak feedback bagi baby sembelit lepas baby dah start makan solid. Selain tu banyakkan juga makan buah dah minum air kosong.

12mo trước

Ohh kalau fully breastfeed memang sebab pemakanan agaknya. Yaa, kena banyak minum air jugak. Makan buah yang bantu pencernaan dia. Haritu nurse saya pun ada advice macam ni. Kena tengok balik sayur, buah dengan air dia.

Banyakkan bagi buah yang tinggi kandungan air kalau baby jenis susah minum air kosong. Sapu minyak telon urut2 sikit.

ada baca baby klau baru belajar makan akan sembelit ..sis urut2 ja perut n tapak kaki dia

air masak bagi cukup x? bagi makan buah x? ade bagi 2carbo dlm 1meal x?

12mo trước

cube bgi minum air masak pakai cup or sippy cup or trainer cup.