anak xnak tido malam 5mth

Anak sy sering jaga mlm x nak tido smpai subuh..bila dh subuh br nak tido..blh dikatakan stp mlm begini..Ada sesapa yg pnah lalui mcm ni x? Apa solusi perlu bt utk anak tido malam dgn tenang?

1 Trả lời

cube puan bezakan lampu bukak dgn lampu tutup.. waktu siang, kerapkan aktiviti yg dia berminat, contoh mandi dlm tab, main air, bawak jalan2 ke taman wktu petang, main belon klu malas keluar..ank 5bulan, dia masih kerap tdo paling kurg 2x waktu siang, cube dptkan wktu tdo yg ideal, tapi minimakan 2jam sahaja utk 1x tdo, kemudian puan boleh kejut utk aktiviti.. lepas mghrib keatas, jgn bagi dia tdo,teruskan aktiviti, percayalah bila malam, dia akan penat dan time tu puan boleh tutup lampu dan dodoi dia,mgkin sedikit penat utk puan, tapi boleh diusahakan bersama bantuan suami. :) sy ibu yg melalui perkara begitu.

4y trước

Tq atas tips puan ye..sy akan cuba bt😊