ank susah tidur malam!

ank umur 11bulan 18 ari tapi payah betoi tido malam ada tip x dr ibu2 yg berpengalaman... Dah bt mcm2 still lg x leh tido.. klu kita bg tido pkl 10 mlm pkl 12 dia akan sedar... waktu siang dia tido kita golek2 ke kejut ke mmg x akan bangun.. ibu ni seminggu dah x tido mlm... mai dgn ank sorg ni sabaq jer la... #firstbaby

ank susah tidur malam!
2 Các câu trả lời

mcm anak saya dulu..sebelum ni elok je tidur malam. masuk 8 ke 9 bulan dia tukar siang malam terus. mlm tak tidur. dia akan tidur 7pg straight sampai lepas asar. lepas tu main smpai ke pg seterusnya..beralih bulan org kata. lepas pd tu baru dia tidur semula waktu mlm. baby ni memang tak dpt dijangka waktu tidur dia.

mcm anak saya, rutin dia tido siang tak lama mana. Tapi lepas bgi mkn dlm pkul 6 ptg terus mandikan dia. dan saya make sure lepas isyak dia akan terus msk tido. Dari dia baby saya ajar tido awal melainkan kalau dia x sihat dia akan lewat tido.