Tolong Ibu Ibu semua 😩😭

Anak sulung berumur 1tahun 6 bulan. Saya dan suami merancang sendiri. Bulan lepas suami “lepas dlm”. Selalu nya lepas luar. Bulan ni tunggu period dah lewat 6 hari. Check upt tengok2 naik double line. Tak sangka yg bersama bulan lepas tu boleh lekat. Perasaan ni taktahu na gambarkan, terkejut sgt. Sbb tak jangka seawal ni pregnant semula. Saya expect anak sulung 3 tahun baru na plan pregnant semula. Memang ni rezeki dari Allah utk kami sekeluarga. Tapi perasaan ni rasa mcm sedih, terkejut sbb risau ta boleh handle baby dgn akak dia yg baru nak menginjak 2 tahun lebih masa baby ni bersalin nanti. Tapi org2 di sekeliling mmg ade bertanya. Bila nak tambah baby? Bila nak bagi kakak tu ‘teman’? Kawan2 yg anak sebaya dgn anak Sulung ni pun kebanyakkan nya dah mengandung dan beranak semula. Tapi bagi saya macam terlalu awal. Bagi ibu2 semua normal ke pregnant semula time2 mcm ni? Normal Ke pregnant semula jika anak sulung baru 1tahun6bulan? Tolong bagi pendapat yg positif bagi saya rasa tenang. Sbb perasaan saya sekarang rasa resah aje. #ingintahu #pleasehelp

44 Các câu trả lời

sama lah Sy anak 1tahun 7bulan.. sekang baru prgy LG.. Alhamdulillah.. terima seadanya..

sy pn sma sis 😆 ank baru 1thn6bln jgk..dah lekat...rezeki Allah bg..terima ja...

mungkin Allah nk bg rezeki awal, ank 1thn 7 bln masih ok lg tu sis, in shaa Allah

kita merancang tuhan yg tentukan. bersyukur tuhan beri rezeki awal 🥰