Tolong Ibu Ibu semua 😩😭

Anak sulung berumur 1tahun 6 bulan. Saya dan suami merancang sendiri. Bulan lepas suami “lepas dlm”. Selalu nya lepas luar. Bulan ni tunggu period dah lewat 6 hari. Check upt tengok2 naik double line. Tak sangka yg bersama bulan lepas tu boleh lekat. Perasaan ni taktahu na gambarkan, terkejut sgt. Sbb tak jangka seawal ni pregnant semula. Saya expect anak sulung 3 tahun baru na plan pregnant semula. Memang ni rezeki dari Allah utk kami sekeluarga. Tapi perasaan ni rasa mcm sedih, terkejut sbb risau ta boleh handle baby dgn akak dia yg baru nak menginjak 2 tahun lebih masa baby ni bersalin nanti. Tapi org2 di sekeliling mmg ade bertanya. Bila nak tambah baby? Bila nak bagi kakak tu ‘teman’? Kawan2 yg anak sebaya dgn anak Sulung ni pun kebanyakkan nya dah mengandung dan beranak semula. Tapi bagi saya macam terlalu awal. Bagi ibu2 semua normal ke pregnant semula time2 mcm ni? Normal Ke pregnant semula jika anak sulung baru 1tahun6bulan? Tolong bagi pendapat yg positif bagi saya rasa tenang. Sbb perasaan saya sekarang rasa resah aje. #ingintahu #pleasehelp

44 Các câu trả lời

Kun fa ya Kun sis.....Kalo dah rezki maknenya Allah kata sis boleh....tp mmg penat sikitla Kalo anak jarak dekat ni....sya jarak 3 tahun now anak ke 4 otw....yg no 3 nk masuk 3 tahun....hadapi dgn tenang...bile rs sukar bykkan selawat Dan kata "Aku boleh"..... insyallah

ok je kalau mental fizikal dah ready. anak saya pon 1 tahun 9 bulan masa saya pregnant yg second ni. take the positive part je sis. jgn la pikir susah nk kawal anak etc. sokongan suami tu wajib takut awk burn out sbb dgn anak kecik dan bawak perut lg

tak pe kak jangan risau. ni kan semua dah tertulis. kita ni manusia hanya mampu merancang. kakak ipar sy anak sulong satu tahu 3 bulan dia dah bersalin anak no dua dah masa tu. tp Alhamdulillah kakak nya ok jenis xde perangai senang nak handle.

Hi mommy. Dah terjadi anggap rezeki ya mommy. Enjoy je moment nak jadi mak anak dua pula ya. Moga dipermudahkan dan selalu doa moga Tuhan juga mudahkan urusan. Mana tau kehamilan kalini dimudahkan. Apa² pun jangan stress² ya mommy 🤍

ok la ank da umur 1 tahun lebih.. kwn sya ank bru umur 2 bln, da mgandung blk..😅😅 boleh dikatakan tiap tahun mengandung.. skrg ank dia dah 9m org.. syukur la sis.. ada org yg susah nk lekat tau.. bertahun bru dpt ank lgi..

klu taknak pregnant utk masa tdekat sepatutnya lg selamat merancang guna ubat, klu rancang sendiri sy sllu nampak patient gagal. normal, sy pernah jumpa patient br lepas beranak sebulan dah pregnant. rezeki masingmasing puan,

Alhamdulillah rezeki tu sis, mcm kwn sy anak dia baru 11 bulan dah pregnant balik. sbb plan sendiri. anak yg 11 bulan masih menyusu. apa2 tu rezeki tu. ada org lain x dpt zuriat lg sbb ada masalah dalaman.

saya pn sama.. rezeki tuu sis.. xpee msa skrg nie ank kecil nti diorng dh bsar okk laa..kito polk akn rindu msa kecil diorng..mak2 kito dlu okk jee ank rmai d ank dh bsar sunyi dh rumah.. btuul tk..

Tahniah. Same la mcm sye, ank pertame bru 1 tahun 7 bln, skrg sye preggy 7 bln 😂 Rezeki ank kan. In shaa allah kite bole handle same2. Sye pn jage ank sorang je kat rumah, suami brkrje.

Terima kasih semuaa. Atas komen2 positif ibu ibu semua. InsyaAllah. Saya akan jaga kandungan ini sebaik2 nya. Semoga ibu2 semua dipermudahkan segala urusan dunia akhirat. Aamiin