Boleh Ke Tengah Mengandung Mnyusui

Anak saye 1 thn 5 bln dan skrg sye mengandung anak kedua,dh masuk 3 bln masalahnye skrg anak sye masih menyusu badan. Tapi org tue Ckp xelok tengah mengandung menyusui,takut baby dlm perut kecik. Saye nk tau ade x, mommy2 kt sini mcm sye?

2 Các câu trả lời

Saya pun skrg tgh situasi mcm sis, tapi anak saya dah 2 tahun sis lekat susu tek lagi.. Ritu ada turun darah pastu gi hospital doc kata kalau boleh berhenti susu dulu. Doc scan alhamdulillah kandungan masih elok, skrg saya 8-9 weeks just kena banyk rehat jgn buat benda berat2 dan kena ajar anak utk berhenti susu badan

Seeloknya kna stop bf klu da tahu mgandung,doktor/nurse tsk galakkan sbb ibu perlu lbh khasiat utk bb dlm perut, contraction awal dan pybb keguguran juga..itu dulu nurse kat kk ckp dgn sy ms tu ank no2.umur 2thn stgh ms bf dan sy p buka buku pink kandungan 4bln