Macam mana nk ajar ank umur 1 tahun

Anak saya sejak masuk 1 tahun ni prgai menjadi2. Sy jnis yg pkai spek, time nak bg ank tidur dia taknak tidur then dia cabut spek mata sy ,bila sy mrh dan pakai balik still jgk dia buat bnda sama mcm nk patah spek . Lsptu kdg time nk letak dlm buai dia tarik rambut sy, ataupun duduk saja2 pun dia tarik jgk. Masalahnya rambut mak menakan dia tak tarik plk sedangkn mak menakan dia dduk skli.rmbut smpai jd kusut masai 😭 lepastu kalau tak mau tdo dia keraskan badan nk kluar dari buai sdgkn waktu tu pkl 4 pagi sbnrnya dia mngtok je tp tktau la sy stress pstu bila ayah bg tidur , tdur plk. Kdg nk tdo dgn mak kdg dgn ayah mcm2 style. Kalau tak bg apa yang dia nak , contoh kunci kereta dia mngamok smpai trpaksa bg jgk . Adakah ank sy nakal ? Macam mana nk ajar dia. Kdg mrh atau pukul tgn pun mcm tk jln je. Dia tk ngis pun#bantujawab

16 Các câu trả lời

Kecik sgt nk ckp dia nakal atau pukul nk bg dia nangis pn..dia xfaham pn..nnt dia terbiasa pulak apa2 je kena pukul. Rsnya baby semua mcm ni. Dari dia baby kalau dia buat apa2 puan ada bg respon yg over ke? Mcm terjerit ke…melenting ke…kdg baby suka nk tgk reaction tu.. Mcm kalau dia mengigit ms menyusu pn tak digalakkan ibu jerit sakit.. kang dia lg gigit. 😅😅😅

1mo trước

tahankan aje dlm hati ye walau ank dh menggigit.. ngilu sy dgr.. hahahah