i dh 10week dh pergi kk tpi tak di dftar kan lgi sbp masih awal prgnet memang mcm tu ke ??

sedih rasa nya

14 Các câu trả lời

ikut kk tempat masing². ada kk yang awal buka buku ada jugak y lambat dlm 10-12w baru dorg panggil buka buku. mcm tempat sy xawal xlambat sgt jugak sbb dorg dah start call sy myb waktu sy 8w tp sy xangkat sbb dorg xguna no kk tp no personal, nurse y call. no xsave mmg sy xkan jawab. dlm 10w baru rasa nak jawab no tu sbb dah banyak kali call 😂 10w dah bukak buku dah

Lain KK lain procedure kot. Macam saya, the moment saya test kit +ve, saya terus call KK and diaorang setkan appt untuk saya bila kena datang and apa kena bawak. Sebab dulu pernah kena, saya terus walkin KK, endup diaorang bagi tarikh jugak. So kali nindah pandai sikit, tahu je pregnant terus call. Takyah nak patah balik 2-3 kali 😂

3t trước

Tu yang tak best. Nak kena patah balik 2-3 kali 😂

sy msa 7w scan nmpk heartbeat trus call kk .. pastu nurse yg handle tempat sy cll smula bg tarikh appointment.. dlm 9w lebih buat buku.. xpsti knp awk dh 10w pn x dibg buat bku,kena tgu turn juga kot nnt dorang cll..

Tgok kk sis mcm saya kk di selangor mmg kene 3 bln ke ats baru dia ksi buat bku pink☺️ and before dtg call dlu dorg nnti dorg trus bg tarikh sbb skrg kene appoiment dlu

usually buka buku dkt kk masa kndungan 12w. yg dtg awal2 ni selalunya utk book tarikh buka buku saja. klu awk dh dpt tarikh dari misi, dtg waktu tu utk buka buku.

depends tempat. ada yg busy, dia kena set appointment dulu takleh buka buku on the spot. ada yg tak busy, walk in pun boleh terus buka buku.

ikut kk jugak. mcm kk sya kna prgi dptkn surat mngesahan mngndung dlu. bwa ke diaorg bru diaorg bukakan buku pink

Sy call KK masa 8 weeks (dah buat confirmation scan kat klinik swasta), then KK bg tarikh appointment 11 weeks

Mmg ada kk yg nak at least 12w mcm tu. Ikut kk jugak tu. Takpe mmy jgn sedih sedih. Nanti dtg lagi okay

kk sy 6weeks dh boleh buka buku pink ..lain kk lain procedure nya, apa2 call dulu confirmkan