tengkuk tak kuat

Anak saya dah 2 bulan 5 hari, tapi tengkuk dia still tak kuad lagi. Takleh nak tegakkan lagi kepalanya, normal ke ek? Anak anak mummy semua umur berapa dah tegakkan kepala? 😄

7 Các câu trả lời

tummy time is the best. ank sy 2 bulan tengkuk dh kuat. certain time mse die 2bln , bila buat tummy time die bole flip balik bdn die telentang. tpy x sekuat 4-5 bln . kna fhm tu besarab baby by month.tpy mummy kna selalu support anknye. 😉

sorry ni petua org dulu² masa mandi tu lalu kan air dkat tengkuk belah belakang dia bg dia angkat skit kepala...nnti lama² tengkuk dia kuatla pkai air sejuk tau tuk lalukn

4y trước

yup

normal. awal lg 2 bulan tu. 4 bulan selalunya betul2 kuat.

Normal. Kerapkan buat tummy time bagi otot leher dia kuat.

4y trước

Takpa, tu hanya latihan je nanti lama2 anak puan akan angkat kepala, masa buat tummy time panggil baby dgn bunyi2 yg buat kepala dia menoleh semua arah, lagipun baru lagi, nnt kejap je tu dh pandai lari dah 😆

Normal. Sis.. 3 bulan pun perlu ada sokongan

4y trước

Alhamdulillah, thank you sis 🤔

buat tummy time selalu. banyakkan membaca.

4y trước

yela sebab awal lagi, hari2 lepas mandi buat. 3 bulan lebih kuat dah nanti

Masih awal Lg

4y trước

Owh yeke, bukan apa sebab anak anak kawan ada yg 2 minggu pun dah kuat. Memang perkembangan setiap anak lain lain, bila ada orang yg sebok kondem anak kita, kita pun terasa gak 😂