Paksa baby minum

Anak saya berusia 7 hari..bila tgok jadual kena minum 30ml-60ml setiap kali disusukan. Anak sy minum 10ml dah lelap. Lepas tu klo disusukan lagi dia akaN luah susu tersebut. Macam mana nk paksa dia minum jgk utk cukupkan sekurang2nya 30ml? TQ?

2 Các câu trả lời

Usus bby masih kecik. Lg x semua bby sma sukatan minum susu... Bby klu lapar akan bangun menangis minta susu.. so x perlu paksa bby..

5y trước

Selang 1jam bg minum

Setiap baby berbeza..X boleh follow sgt jadual..baby minum ikut demand..anak sy sampai skrg minum 3oz sehaja setiap Kali menyusu

5y trước

Yeke puan..sy tnya tu sbb ank di wad nicu.dpc cuma ckp dia kena byk mnum utk naikkn berat..naik berat baru boleh keluar wad..dh nk 2 mnggu sy ngn anak di ward nicu😉