anak kurang berat badan

anak saya 3 bulan kbb dah masuk line kuning. fully bf, tp siang dia kurang minum. mcm mana ya, sbb nak bgi minum tu kena paksa smpai nangis dia last2 tertidur😢 saya perasan susu saya slalu flow laju jgk sbb tu dia marah kalau minum tu dia akan ngamuk. nak kena bgi fm ke boleh cuba bf jgk?

1 Trả lời

Sebelum bagi anak susu, mommy boleh marmet dulu untuk kurangkan flow laju tu. Atau buat sandwich technique. Dua method ni dah cuba?

1mo trước

okay baik saya cuba lagi. terima kasih ya😊