Anak 7 bulan taknak minum susu

Hi mommies, anak saya lately ni tiba2 start tak nak minum susu. Tgk susu menangis kalau nak bagi, macam kena paksa. Paksa pun dia tutup mulut, tp makan ok and suka minum air kosong. Mommy semua tahu tak mcm mana nk buat dia minum susu. Risau betul saya, selalu dia kuat minum susu. Sedih bila anak tknk menyusu. Takut dehydrate. Saya kena tukar susu ke? Tolong saya 😭#firstbaby #firsttimemom #advicepls #ingintahu #help

8 Các câu trả lời

mungkin dia tak nak pakai botol susu kot.. mcm ank buah sy, bile dh start mkn dh xnk minum susu pakai botol dn baring.. die akn minum susu dlm botol minuman dn duduk.. smpai la besar die mcm tu. kalo anta nursery dia sorg je minum duduk sblm tido. org lain smue minum baring pakai botol susu..

Boleh cuba minum susu guna straw cup or sippy cup. Maybe dia taknak minum susu dalam botol. Plus, anak dah start makan sometime dia jemu/kurang minum susu. Macam anak saya, dia ada mood kadang nak susu je, kadang nak makan je taknak susu.

kalau dah 7 bulan, makan dia ok, minum air kosong ok.. ok lah tuuh.. mom jaga pemakanan anak je.. kalau boleh lengkap makan tu.. protein, sayur.. buah fresh bagi juga... kalau dia suka air kosong.. bagi lah tiap 1 jam.. biar tak dehydrate..

11mo trước

betul , anak sy time 7bulan kuat air kosong makan , tapi skarang 1tahun dia kuat minum susu , air ksoong pulakk kurang ..

dah 7bulan. kurang minum susu kena fokus jg makanan yg bekalkan kalsium , letak susu dlm mknn ke

dia nk tumbuh gigi kot sis . makan ok ke ? try bagi minum susu guna sippy cup ke

anak minum air kosong guna cawan atau botol straw? cuba tukar botol susu tu

try minum pakai sippy cup...