Seorang ibu tak pernah berehat…

Almost 2 weeks tak cukup tidur asbab anak-anak bergilir demam, batuk , selsema & sakit mata. Tengah musim ke? Saya pun since selasa lepas rasa kepala dah berat, batuk dgn sakit tekak yang amat. Ikutkan, diri memang sangat2 nak berehat tapi tak dapat berehat. Ibu-ibu pasti faham. I have 4 kids. The youngest one baru masuk 8 bulan dan first time merasa dapat high demand baby. Sangat mencabar. Atas-atas tu 4,5 dan 6 tahun. Now tgh PJJ dengan husband setahun. Dan saya run business sendiri di rumah. At the moment perlu stop sementara asbab baby yang tak boleh berenggang dengan kita. Seawal subuh, bila anak2 yang bersekolah bersiap-siap, adik-adik pun ikut sama bangun. Mata pula jenis tahan. Ptg nanti baru diorang tidur sekejap. Kita dengan baby high demand, jadual memang jadi tunggang-langgang. U have no time for urself. Makan pun ala kadar. Semoga ALLAH rahmati seluruh para ibu. Amiin.

12 Các câu trả lời

puan hebat..saya anak dua org pun rasa penat

12mo trước

Semoga kita semua jalani tanggungjawab dgn penuh sabar. Selalu sy ingatkan pada diri, ‘minta anak bererti minta tanggungjawab’. Anak ramai, anak sikit yang hebat sebenarnya terletak pada hebat mana kita berusaha yg terbaik utk jalankan peranan seorang ibu. InsyaALLAH kita semua ibu yg hebat2. Amiin! 💪🏻 Honestly di saat ini saya terlalu letih dan berharap moga diri saya cpt sihat dan janganlah anak2 diberi sakit seperti yg y rasakan. Amiin