High demand baby

Mommy semua, macam mana mommy handle baby high demand , dari newborn till now 6 months masih lagi high demand. Kadang terpukul sebab geram tak boleh nak bergerak buat kerja rumah. 24jam melekat, dengan bapa pun x mahu. Nak dengan sy je. Lepastu dulu dia akan tidur malam dalam jam 11pm sampai jam 5am. Now sy tidurkan jam 11pm. Bila sy g kemas rumah ataupun g tandas dia akan bangun balik. Pastu jam 4am-5am baru dia tidur balik. Kadang penat sebab takde waktu rehat. Selalu sangat terpukul dia. Lepas terpukul mesti sy menangis , sebab sy takda niat pun.

3 Các câu trả lời

hi, baby saya pun macam tu cuma kdg dia berubah ubah ikut bulannya,, ikut demandnya,, tapi apa saya pernah try n saya cuba share ya,, mommy cuba untuk variasikan aktiviti dia, try n error dulu, mainan yg montessori tu, buku2 dia, bawak berjalan petg2 ke tgk la cane sebab lain baby lain caranya,, saya pun masih belajar mengenali jugk dgn karenah n demand baby.. papepun stay strong ya mommy, cuba jugak find a way and time to heal and relax yourself also, for you, for the baby too. baby need their mommy, they rely on us.. ☺️

mommy terpukul or termarah sbb mommy penat..time bt keje pun jd terbatas.kadang mommy2 dpt setengah jam rehat dah ckup sgt dah..sy pn faham.Ada ank kecik ni kan kite mmg perlu berkorban..masa..mental..fizikal.Tp satu je mommy..wlau sepenat mane pun..jgn pukul bb.Fasa ni mmg dia memerlukan org die percaya iaitu mommy.sy plak rasa nk mnngis..aduhai.sy fhm sngt situasi tu.. cube mommy bg pd ayah die dukung bawak keluar kt luar umh..Main kt luar bawak toy jgn bg nmpk mommy.bb ni klau kena cara blh handle cume nk kena bt mcm2