Nak meluah

Ade tak mommies pernah marah anak sebab anak asyik nangis tak henti2 . Last2 kita pun stress lepastu kita marah2 dia😔😔 saya penatt sangatt.tk boleh ke kalau nak tido, dia tido je tak payah menangis melalak mcm kena pukul. Dh buat pelbagai cara suruh dia tidur , tidur kejap pastu dia keraskan bdan dia lepastu nangis3. Saya pun marah dia sbb sya tak suka dia mcm tu. Saya tau dia masih budak lagi tk tau ape2, tp hati saya dh tak tahan sangat dengar dia melalak mcmtu. Lepas dia tidur trus saya rasa bersalah . Mcm berdosa je saya buat anak mcmtu, tp hati saya betul2 dah tak tahan sabar. 😔😔

2 Các câu trả lời

kite marah sbb kite penat..tp kite blh fikir rasional anak tu ujian bila ati dah tenang.sy pun camtu kadang2..bile d fikirkan balik..ati sy kata sy y nak dia..bila Allah dah amanahkan jaga sebaiknya..waktu kecik hnya sementara..suatu ari nnt kompem rindu blk dgn tangis..bising..bergaduh.xpe bile sis rase nk marah tarik nafas dlm2 hembus perlahan2..istighfar 3 kali..pandang muka ank dgn belas.. insyaAllah

9mo trước

Baik sis.. terima kasihh .. nsib baik bukan saya sorang je mcmtu bnyak lgi mommies dkt luar sana rsa mcmtu jgak🥺

saya pun macam tu sis. tapi bila dah tenang rasa berdosa pulak dengan anak. walaupun dia masih baby kadang² menangis jugak saya minta maaf dgn dia 🥲

9mo trước

Sama la kita sis. Betul2 rasa bersalah☹️