Baby tak tidur malam

Hye baby saya dah 3month old and dia berjaga waktu malam 😩 siang dia tido nyenyak umpama tu malam dia.. penat saya kejut dia untuk tak tido siang tapi nnti dia merengek nk tido end up saya tidur kan jugak. Kalau malam, saya nk tidur kan dia, dia akan melalak meraung mcm kena pukul 😪 ade tips tak para ibu2 sekalian 🥺

5 Các câu trả lời

sama kes macam anak saya sis. siang tu kalau ngantuk tepuk2 senang tido. malam kalau tepuk2 suruh tido, cukup susah nak tido. kalau dah tido pun banyak kali terjaga. kadang bangun sampai 2-4jam, nak dekat subuh baru tido semula. lepastu 10-11pagi baru bangun. stress kan sis? kita waktu tengah pagi tu lah nak tido

Baby kadang² tak boleh beza lagi siang dengan malam. Saya ajar anak saya tidur malam bergelap dari dia umur 2 minggu lebih, so sekarang kalau malam masuk bilik tutup lampu dia terus tidur. siang sekarang dah susah nak tidur

Cuba ajar anak bezakan siang dan malam. Kalau siang, tidurkan dia dlm keadaan yg cerah. Mlm, tidur dlm keadaan yg gelap dan sunyi. Boleh jugak try on "White Noise" utk bagi bby lebih nyenyak tindur wktu mlm. Good luck!

Siang tidur buai ke? Siang hari kejut je dia bangun kalau dah tidur 2 jam. Lepas tu ajak main. 1j30min kemudian, baru ajak tidur balik. Sekali tidur tu max kan 2 jam je supaya tak over tidur siang

Follow medsos Baby Language untuk belajar tenangkan dan tidurkan bayi