Baby menangis waktu menyusu kira waktu nk tidur laa

Ada tak sesiapa anak dia mcm ni , dia tgh hisap susu tp boleh2 bulak dia menangis pastu menyusu balik pastu ngis balik pastu melalak balik pastu nyusu balik n then dia senyap sbb dh tidur , apa maksud nya ya kalau baby mcm ni? Anyone tahu? Saya tukar2 tau kalau dia tgh ngis sebalah saya tukar ke seblah kalau dia mengis lagi saya tukar pastu dia senyap sbb dh tidur.. boleh tauk kenape?

2 Các câu trả lời

anak sya pun mcm tu newborn dkt 3bulan mcm tu jga kadang2 salah satu puncanya sbb dia sakit perut / kembung perut smbil² tu dia menyusu dia buang angin atau pun bole jd anak masa menyusu tu masi mengantuk jd dia merengek2 sikit tp susu kan bg tenang dkt anak . klu bole biar baby susu 1 belah min 10minit sis supaya baby dpt hindmilk susu yg mengenyangkan baru tukar sebelah lg yaa. happy dbf momm🤍

8mo trước

dia tak kembong perut sis.. dia mcm tu ja ,, ya dia lama jugak hisap sebelah pastu mengis tukar hisap lagi lama pastu ngis pastu tukar lagi bruk dia elok tidur 🤣 saya masuk je 4bulan dia gini , dulu 2/3bulan dia kena nursing strike . skrg ni tak tp tulaa sakit jugak kepala denga dia menangis dengan mata tutup 🤣

tanda baby mengantuk sangat. My baby macam tu. Biasa kalau mcm tu memang kita bagi dia tidur tapi tulah menangis2 🤣 baby overtired*