nak tanye..

Adakah faktor gemok saya tak dpt rasa gerakkan baby wlaupun halus, dan perut saya still mcm lembut jer. Ni kandungan yg ke3. Berat saya 79kg. Now 14 week kandungan sebelum ni saya dh rasa gerakan. Wlaupun halus, perut pun ade keras sikit. Yg ni mcm lembik jer. Risau.. nak pergi scan, belum ade belanja lebih.

17 Các câu trả lời

14 weeks tu awal lgi. Sy bdn kecik pun masuk 24 weeks bru dpt rasa baby pnye kick. Tu pun halus2 je. Awal2 cmtu la sis. Nk sgt dpt rasa baby kick or gerak. Tpi bila dh start rasa. And baby pun aktif. Letih malam nk tido asyik terjaga. Dia pnya kick style bruce lee. Nak terkencing dibuatnya. 🤣🤣🤣

Sy berat 97..alhamdulillah masa 17 weeks baru rase gerakan halus..skrg dah 6 bulan kandungan sy..bila tidur atau duduk nmpk cam lembik sikit tapi bila berdiri betul betul bulat pulak..tegang.. Lain org lain pengalaman.. masa anak sulung dulu 25 weeks bru rase .jgn risau yunk..nanti rase taw🥰💞

4y trước

Yeke sis, sy da rae xnormal je ni, dduk rse lembik je perut ni, time baring pun xbuncit sgt smpi ambik gmbo nk tgk perot sndri, time diri je bru bulat tu pun xnmpk, berat 91 24w

Sy skrg 83kg sis..masa 5bulan..dah rasa tendangan halus dari baby...skrg 7 bulan..lagi kuat rasa tendangan dyaa...smpai xsenang nak tidoq..sy pown kategori obesity...tggu baby besaq skit sis..nty sis akan rasa smpai xlrat😆😆

Jgn risau sis..sy jenis badan kecil pun perut skrg mcm lemak jer...janji sis makan minum teratur & bkhasiat InsyaAllah baby dlm perut baik2 jer🙋🏻‍♀️tggu la kalau dh 5 6 bln jgn tkejut perut besar mdadak😅

Sy doakan sis dimurahkan rezeki seiring lahirnya baby nanti ya...amin...sy 16w pn kdg2 je rasa...14w xpe awal lg kot..tambah kulit kte pn tebal...berat sy 72kg...lebih kurang je sis..

Baby kecik lagi tu sis. Saya masa 14w rasa halus je baby punya movement. Sekarang nak masuk 29w 😂 kemain rasa, tambah lagi bila kita manggil dia ada rasa movement adui dui

14w memang tak rasa snagt awak. saya 20w baru la merasa but tk banyak sngt but nurse ckp,below 28w mmg tk gerak banyak but pantau

berat saya 82kg..minggu ke 18 saya dah dapat rasa mcm angin cuit2..skrg ni dah 26w x larat nak rasa..aktif je..

Sy berat 70 kg timbang Isnin smlm ..sy pregnant baru 8 mngu ..dokto bising obes pastu kne mnum air gule ...

Baca komen kat sni bru rasa diri ni normal.. Sbb mengandung dah 8weeks tp perut xrasa apa mcm buncit je..