Sekadar berkongsi

Hi mommy dlm ni, sy ad share pic yg sy sakit tu abaikan cartoon tu ya😂nak tanya sy kandungan da 13week . Normal ke ya sakit perut belah kiri tempat baby sy dduk..dia mcm crem sakit2 sometimes dia rasa mcm sesuatu jer kejap2 mesti jd crem sakit dia tu memulas2, tapi xde bleeding apa pun😅 its normal ke mommy..sy preggy first baby xtahu sgt 😓lagi satu 13week dah bole rasa ke gerakan halus baby ?.mcm mana nak tahu ya gerakan halus baby tu dia akan rasa macam mana? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

6 Các câu trả lời

Banyakkan bed rest, jngn berpenatan. Minum air kosong secukupnya. Jngn angkat berat / buat aktiviti berat. normal cramp sekejap2 tu. Sy klu kena mcm tu, sy berpenatan lh tu. so, sy amalkan di atas. gerakan halus pada 1st trimister tu sy anggap rahim membesar, so effect pd organ2 sekitarnya. 😊 Awal sngt nk rasa gerakan baby tu,. Baby pun belum cukup sifat tu.

3y trước

🌻

Sy pun sakit belah kiri. Sy rasa normal sbb bila checkup semuanya ok saja. Sy start rasa baby gerak masa 17w, rasa bubble popping dlm perut.

3y trước

Ye sis. Enjoy your pregnancy ya 😊

dalam ni tak payah kongsikan gambar perut sangat ... dekat sini bukan semuanya perempuan ada lelaki ..

3y trước

okay baik sis 🤗

Sy seawal 13w-14w dah boleh rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin.

3y trước

Rasa mcm berdenyut2 bahagian tengah rahim tp org selalu ckp gerakan tu rasa mcm bubble. Lebih kurang mcmtu la sy rasa - berdenyut + bubble

sama. Sy pn sakit belah Kiri. 14week.. Sy pikir mgkin rahim mengembang

3y trước

sama mcm sy .. maybe rahim tgh mengembang baby membesar sbb tu sakit belah kiri, pikir positif je sbb kan xde bleedingg insyaallah baik2 baby 🥰🥰amek bedrest yaa

kdg kncing kotor pon sakit situ..byk minun air kosong..

3y trước

okay baik sis