Scan 35w...

Ada x Mummy2 yg scan 35w kepala baby kat atas?sy scan arini doc bg date lg sminggu tgk dia pusing balik ke tak... ?Klau x pusing mngkin kena operate.... Risau nya.... ?

9 Các câu trả lời

Saya masa anak 2nd scan masa 36week kepala kat atas... 2minggu lepas tu scan lagi alhamdulillah kepala dah pusing ke bawah... Sis sujud lama2 masa solat... Dan banyak pusing2 tangan kat perut sambil sembang2 dengan baby suruh dia pusing bawah... Insya Allah baby dah besar dia dengar apa kita cakap...

saya masa 28 minggu pun doktor kata baby melintang and doktor yg sarankan solat berdiri(kalau mampu) dan sujud tu biar lama sikit supaya baby boleh gerak masuk laluan..saya buat smpai laa nak bersalin..alhamdulillah..baby pusing masuk laluan and jgn lupa doa supaya baby masuk laluan dia..😊

Sama la saya.. Tadi g KD pun Doc scan kata Baby Breech kaki menjulur so tunggu seminggu lagi mcm maner...

Sy dah czer 15.5 lps sbb BBY oblique cephalic.mmg x pusing2 dah.38 weeks ckup czer je trus

Sama dng sy sis.baby melintang terus.kalu kepala x ke bawah juga kena operate lah

Teruskan positif , bnykkan bersujud bg kepala ke bawah .. pujuk baby

try sujud lama2 kasi baby pusing ke bawah

Lama lg...jgn stress

Sujud lame2..