Malas sepanjang hari

Ada tak mummy yang macam saya? Saya sejak masuk 7 weeks terus rasa malas nak buat semua benda. Takde energy langsung. Sekarang saya dah 9 weeks makin malas nak gi kerja, buat kerja rumah 😭 Macam mana nak ada motivasi balik ni 😭😭

14 Các câu trả lời

Saya dri awal smpai dh masuk 11 w .. baju pon orang sidai kan 😂😂 makan pon suami masak ... memang sblom pregnant saya yg buat ... dh pregnant semua suami , bila nk buat keje cepat rasa nk pitam la mual la ... tpi tu la bila suami yg buat keje umah rasa tak berkenan jeh mata ni 😅😅 tapi redha la utk beberapa bulan ni ... Itu pon kadang2 nangis sebab kecewa dgn badan ni rasa lemah sangat 😭😭 suami yg sblom ni bawa bekal pon tak bawa bekal dah sejak saya pregnant... tapi apa2 pon Alhamdulillah dpt suami yg memahami walaupon kdg2 saya mrah dia sbb buat saya pregnant HAHAHAHAHA 🤣🤣 tak suka bdan lembik n lemah ni 🫠🫠 Tapi orang 2nd trimester nnti okay dah ... Fighting semua 💪🏻💪🏻💪🏻

10mo trước

ya Allah sama sangat hmmm kadang Rasa menyusahkan org je hmmm

Saya ingat saya sorang je mengada mengandung kali ni. Masa pregnant anak 1 dan 2 saya biasa je, takda la malas cuma kuat tidur. Tapi pregnant kali ni, ya ampun semua benda malas. Keje2 umah semua tak buat. Banyak pening kpala n tido. Bila makan ubat sickness terus mengantuk melampau. Melarat2 2 hari melepek. Rasa nak resign. Setiap minggu MC. Ingatkn saya ada setan ke duk singgah dkt badan sbb mmg melampau btul rasa malas tu. 😭

10mo trước

normal tu sis..saya pregnant ank lelaki semua boy,rasa malas,mengantuk sangat2..yg ke-4 ni lain,rasa rajin sikit ,alahan tak sama mcm yg dulu pregnant ,suka menghias dri bbanding pregnant ank lelaki😊

kita sama jg.. habis satu badan lenguh3.. malas, tp terpaksa gagahkan kudrat demi anak didik.. nak ambil unpaid leave tp yg sebelum ni masih lg tgh byr.. rasa macam resign tp hutang byk lg habis byr.. nak mc tp kena bebel ngan doc. kdg2 menangis sendiri.. 🥲🥹

10mo trước

ye, cikgu jg.. kan.. InsyaAllah..moga kita kuat.. aaminn..

saya 8week,sama sis saya bulan ni saja banyak betul unpaid leave je, notis resign da bgi 30/9 last nasib company accept, nk menunggu 30/9 tu rasa cam lama betuii, dah malas sangat nak g kerja, nasib husband memahami dia suruh benti ja

10mo trước

yup thanks, alhamdulilah boss pun memahami dia faham alahan orang mengandung, harini saya umpaid lagi, bulan ni rasa saya baru masuk kerja 3 hari je aduhai hahhaha esok kena semnagat kirija

sis kita samaaaaa dari 5 weeks smpai 9 weeks ni ya allah dia punya malas mmg semua benda malas nk buattttt rasa mcam eh teruknya diri ni pemalas betul tapi tkleh nk buat apa sbb mmg penat snagat rasa dan malas sangatt2 🥹

10mo trước

Takpe jangan salahkan diri sendiri sis. Anggap je baby yang nak rehat. Kalau kita push bandan sangat nanti baby pun stress kan 😆 Moga awak kuat yaa

Samalah. Saya pun 9wks. Siang kuatkan hati pergi kerja. Malam terus jadi sayur lembik. Nak menangis pun ada. Nak makan hilang selera dah. Suami ada hint ajak ke hospital/klinik utk masuk air. Tapi saya takut. 😭

10mo trước

Malam mmg takde hati nak buat apa apa pun kan. Tidur pun rasa tak lama. Bangun pagi terus rasa lembik 😭😭Awak jaga diri yaa!

sy 8w5d..mls tu jgn kata la.. dgn pening kpala..tp msh bkerja,husbn suh resign,sy xnak..sb sy nk resign lps bersalin..atleast sy ada duit sikit dn simpanan utk bermalas2 di rumah dgn baby.

Laaa sy ingat sy sorg je mcm ni 😂 sbb tu pagi2 sy slalu cepat2 kemas rumah, mndi, settle anak then sama2 baring dgn anak blik dlm bilik

Sama saya sis, saya sampai resign. Memang melepet je atas katil. Masak pun xnak, kemas2 pun xnak. Tkpe janji baby sihat in sha Allah ❤️

10mo trước

Tula saya selalu sedapkan hati, takpe rehat banyak untuk baby 😅 Tapi tetap rasa bersalah juga sebab malas 😂 Moga baby kita sihat sihat Insha Allah 🤲🏻

Sama sis.. Saya bila petang.. Mabuk Tak tentu pasal... Rasa Marah Dengan bau masakan.. Berkurung je dalam bilik.. Tahan rasa Nak muntah