GDM on diet control

Hi, ada tak mommies yang GDM on diet control? memang you all kawal diet harian korang ke? what if memang tak boleh nak control makan? sbb sentiasa lapar je kejenya ?

17 Các câu trả lời

sy gdm on dc juga. sebelum minum air gula sy lapar je makan nasi,sehari banyak kali makan nasi sebab alahan 2 minggu sja. 12w minum air gula detect gdm. bsp pertama seksa sebab kena catu makan nasi,tak kenyang makan sesenduk nasi + sayur dan buah. sebelum bsp ke 2,sy belajar kawal diet supaya bila bsp tak kelaparan mcm bsp pertama. lepas bsp ke 3 dan sampai sekarang sy dah boleh relax makan ikut diet gdm. tak bsp pun sy makan nasi sesenduk. bila masih lapar lg sy makan buah epal @ jambu batu. minum air 0 banyak². sebab tu la pentingnya diet setiap hari,badan akan belajar perlahan² utk control makan. cheat diet ada juga,tp bukan setiap hari.

1y trước

yang penting air masak kena minum lebih.. air manis ambil boleh tapi kita topup semula lebihkan ambilan air masak.. kalau minum air manis tu cuba catu separuh or suku buat2 rasa ke hehe.. selebihnya kasi cik shuben 😂 apa2 pun, insyaallah kita kawal gula semua akan lancar

Sy kena.. kantoi gdm time 2nd time minum air gula. Padahal pregnant da pantang air manis, air gas da.. sebab pregnant ank dulu kuat makan nasi dengan makan roti.. xboleh tak makan nasi.. ari² makan nasi.. 😂 sebab sy bukan style makan² sikit tapi kerap tu, sy style makan banyak skali terus pastu kdg² xsempat makan time meal lain.. kena buat test bsp kat uma, sy makan sikit je.. sebab nak reading cantik kan. Xnak kena insulin.. lepas buat test, baru sy bantai makan.. jgn ikut mcm sy na..😅😁 tapi mostly ikutla doktor cakap tu..

gdm kena control berdasarkan blood glucose seharian kita.kena monitor gula sblm dan 2 jam selepas makan.jika makanan itu menyebabkan gula naik, kena kurangkan makanan tersebut. kena ingat gula yang tidak terkawal memberi kesan kepada bayi dalam kandungan.bukan saja2 kena control gula.

sy pun kena detect gdm.. sy kontrol pgmbilan mknn je ..b4 ni mkn byk nasik n krng sayur..tp skrg sy lbhkan sayur dri nasi.. kalau nk mkn byk skit, kena mnum air lbh skit la .. so far sy punya result ok la skrg bwh 6 after mkn .. tp still dlm pemerhatian doktor la

saya pun sma mcm cik mimpi..allahu lpr rse tu lain mcm..tp dsbbkn dduk miri ni xbrp ad mknn yg kna dgn tekak xssh la nk kontrol...tp ble blik smnanjung ats bwh kiri knn tggl pilih tunjuk hukur duit ..hambikkk kau 2hr pun blh nek 2kelloo

saya pn sentiasa lapar,doktor ckp mkn je,tp control calorie dlm mknan kita..bolr mkn kerap as long as healty food.sekali sekala nk mkn manis bole je dlm kuantiti sikit

Saya makam ESP dari shaklee... utk control makan... i really love to eat😭 kalau berminatnak tahu lebih lanjut boleh pm saya😍 www.wasap.my/60197857093/NakESP

Control makan je. Mula² rasa nak makan je. Bila dah biasa jaga makan & minum, elakkan manis & gula yang banyak. In Shaa Allah kita akan biasa. ☺

Fikir baby n everything will gonna run naturally..huhu mkn on time..suku2 separuh..knyg dgn sayur n lauk bukan dgn nasi.. 😌

Sy control mkn nasi sikit, sayur dgn lauk byk. Lps tu air manis x minum. Lapar je mkn buah, huhuhu dah rasa mcm rabbit 😂