GDM on diet control

Hi, ada tak mommies yang GDM on diet control? memang you all kawal diet harian korang ke? what if memang tak boleh nak control makan? sbb sentiasa lapar je kejenya ?

17 Các câu trả lời

Sy kena.. kantoi gdm time 2nd time minum air gula. Padahal pregnant da pantang air manis, air gas da.. sebab pregnant ank dulu kuat makan nasi dengan makan roti.. xboleh tak makan nasi.. ari² makan nasi.. 😂 sebab sy bukan style makan² sikit tapi kerap tu, sy style makan banyak skali terus pastu kdg² xsempat makan time meal lain.. kena buat test bsp kat uma, sy makan sikit je.. sebab nak reading cantik kan. Xnak kena insulin.. lepas buat test, baru sy bantai makan.. jgn ikut mcm sy na..😅😁 tapi mostly ikutla doktor cakap tu..