GDM on diet control

Hi, ada tak mommies yang GDM on diet control? memang you all kawal diet harian korang ke? what if memang tak boleh nak control makan? sbb sentiasa lapar je kejenya ?

17 Các câu trả lời

sy gdm on dc juga. sebelum minum air gula sy lapar je makan nasi,sehari banyak kali makan nasi sebab alahan 2 minggu sja. 12w minum air gula detect gdm. bsp pertama seksa sebab kena catu makan nasi,tak kenyang makan sesenduk nasi + sayur dan buah. sebelum bsp ke 2,sy belajar kawal diet supaya bila bsp tak kelaparan mcm bsp pertama. lepas bsp ke 3 dan sampai sekarang sy dah boleh relax makan ikut diet gdm. tak bsp pun sy makan nasi sesenduk. bila masih lapar lg sy makan buah epal @ jambu batu. minum air 0 banyak². sebab tu la pentingnya diet setiap hari,badan akan belajar perlahan² utk control makan. cheat diet ada juga,tp bukan setiap hari.

1y trước

yang penting air masak kena minum lebih.. air manis ambil boleh tapi kita topup semula lebihkan ambilan air masak.. kalau minum air manis tu cuba catu separuh or suku buat2 rasa ke hehe.. selebihnya kasi cik shuben 😂 apa2 pun, insyaallah kita kawal gula semua akan lancar