Timbang baby

Accurate ke timbang berat baby dgn Cara ibu naik penimbang sekali bby,lpastu tolak berat ibu bru dpt berat baby? Pelik sy. Timbang berat baby skali sy 61. Berat sy 53. Berat bby Jadi 8kg.setahun 6. Jdi underweight la . Tp hri yg Sama g swasta, saje ambil ubat demam standby, Sbb xsure dosage Dan sy nak confirm betul2 , mintak dr timbang betul2 dekat penimbang bby Tu. Biarlah ank melalak ke. Kt kk xboleh Sbb ramai sgt org. Betul 8.9-9kg. ank sy menangis xduduk diam masa timbang dekat tmpt bby, mmg sy prasan berat dia 8.8-9kg. nurse masa Tu tengh setel bby lain. Bila dia dtg kt bby sy, kaki bby sy dah trkeluar,xduduk diam. Jadi la berat dia 8.3kg lpastu masa check untuk mchart,timbang lagi skali tp guna kaedah timbang sekali sy Tu. JD menurun pulak berat. Jdi 8kg..Tp sy mmg ckp kt nurse masa letak anak kt timbang bby td Tu berat dia mmg 8.8-9kg. masa nurse tengok dia dah xboleh duduk diam. Dgn meragam. Nsib sy baca yg masa mula2 jarum Tu..kalau tak dah pulak masuk line merah ,underweight padahal bacaan xbetul.. accurate ke Cara timbang sekali ibu ni.. Saja tnya.. #firstmom

12 Các câu trả lời

Accurate je sebenarnya. Melainkan ada pergerakan atau tekanan lain. Contoh masa timbang anak pegang penimbang untuk bangun. Jadi akan ada tekanan kt situ yg memberatkan. Tak percaya, boleh cuba sendiri, masa timbang tu pegang la pape seolah tarik benda tu. Sebab baby nak berdiri/bangun akan tarik apa saja keliling dia utk bangun. Benda tu menyebabkan bebanan bertambah. Setiap penimbang lain2. Kt klinik lain, rumah lain, setuap klinik pun penimbang lain2.

5mo trước

ni untuk penimbang dewasa. timbang berdua. masa ank sy timbang sorg mula2 dia mmg stay smbil menangis. bacaan btul. lmbt bbrpaa minit nurse dtg,dia bru start pgg Sana sini, angkt bontot, bacaan Jdi kurang. bila check swasta pun penimbang Sama mcm mula2 timbang bby. Jd method timbang berdua ni lpastu tolak berat ibu untuk dptkan bacaan bby ni mcm xbrapa tepat. sebaikkya biar timbang bby shj

Kalau timbang org dewasa tu ada yg xtepat.. masa sy prgnt sy kena bising sbb berat naik sikit..kebetulan tempat sy kena checkup kk & kd.. pergi 2 tempat ni mesti beza berat.. bila sy timbang dekat rumah.. berat sama dgn penimbang dekat kk…better timbang baby sorg je..dari salah kira..naya kat ank..kdg2 nurse malas nk tunggu. Dia amik je berat anak kita time dia meronta2 tu…

5mo trước

itula.. Sbb ank sy Ada msalah mkn.. punya struggle sy dlm fasa bagi ank makan ni . tiba2 timbang guna Cara mcm ni .. xpuas Hati g timbang swasta.. jauh betul bezanya..penting benda ni bagi sy, Sbb kalau betul berat tak naik, mmg kne tukar Gaya pmknn,tambah/tukar jenis2 mknn,mcm2 benda nak kena ambil Kira..andai kata berat naik , Kira berjaya la method sy dlm fasa bagi ank mkn.. Tu belum lagi dosage ubat, kalau tak accurate,dos rendah, lambat baik skitnya..kalau boleh biar tepat/lebih kurang..ni jauh betul lari.. mmg lepasni sy sendiri baca jela berat anak sementara nurse setel bby lain.. Xpayah tunggu nurse dtg.. yela. biasa Kita tkut dikata mandai2 xtunggu nurse..

saya selalu timbang macam tu kat rumah, first timbang anak second timbang diri sendiri then saya timbang sambil dukung ank mmg selalu dapat angka yg sama lepas tolak tambah berat saya ngn berat anak 🤣 but untuk lebih detail maybe tak berapa sesuai timbang sekali jalan macam tu

5mo trước

bby bawah 2 tahun timbang berat msih kt penimbang bby Kan? ank sy setahun 6 hritu timbang dlm keadaan duduk kt penimbang bby tu.. katanya 2 tahun nnti bru timbang guna penimbang dewasa yg berdiri Tu ..

Klau kt kk saya Nii anak Sy ngis..Dy ckp bising la anak awq Nii pekak telinga saya..bagi la kat bapak Dy..ishh stress aq bertambah sakit kepala🤣misi tu ckp mcm tu haha..aq yg dengar rasa nak maki jee

spatutnye timbg baby je.. tp sye paham sis.. sbb anak sye klu nk letak kt penimbang pun bkungfu jgak.. nak tggu no tu statik memg mcm2 gaya.. bacaan berat pun brubah2..

5mo trước

itu la.. kalau berat tak betul Kang.. dosage ubat demam xtepat, lambat kebah demamnya.. trlebih dose pon xboleh . lari betul timbang 2 org dgn timbang bby shj. hampir 8-900g lari . lepasni baca sendiri jela. Xpayah tunggu nurse check. Kang kalau xbetul, terus suruh timbang dua org skali.

Sy penah buat mcm tu kt rumah, tp kt kk guna penimbang baby yg digital, berat sama mcm kt rumah. Cuma penimbang kk klo yg manual tu saya x caya sbb berubah2.

anak saya 2 tahun lebih baru naik timbang dewasa..dia jenis takut misi so lantak lah melalok ke meraung janji timbang setel hehe

5mo trước

sis bagus steady.. sy kelam kabut hahahhaha

Selalu jugak nampak orang buat macam tu kalau baby taknak duduk diam

tak accurate. kena timbang anak sahaja untuk dapatkan weight.

5mo trước

btw betul cakap awak, bab ubat kan tengok berat anak. memang kena tengok betul2. ✅

Timbang berdua tu kt mana?

5mo trước

Kan melalak2 dia jerit. Mcm dah tau2 kt kk. Yg nurse2 pulak bukan nk mudahkan kita. Tetap nak jugak kita bogelkan baby pastu timbang atas timbang baby. Adoii stress. Husnudzon maybe kk saya ni nk berat anak yg accurate. Anak meronta ke tunggang terbalik ke tetap takleh timbang dgn mak