Mudah Sakit Pangkal Ari

This my 2nd bby. Seawal pregnant 7 bulan ni kenapa sy kerap rasa pngkal ari2 berat n sakit bila berdiri. Sometime rasa mcm nk tkeluar. Risau nye ke mmg biasa di usia 7 bulan dlm kndungan

1 Trả lời

Sebab joints dah mula longgar utk bagi ruang untuk pelvic mengembang nnt.. Anak sulung x rasa sgt.. Saya dulu anak kedua pun mcm ni.. Skrg mengandung anak ketiga, lagi terasa sakit dia.. Kadang2 nk bangun dari duduk pun rasa nak nangis.. Hehehe..