Upt positif tapi scan tak nampak kantung

24.4 Sy test upt kt RUMah 2x. Naik samar2 2 line. Terus Sy ke klinik swasta utk cek and scan . Tapi bila scan tak nampak kantung . Doc test HCG skli lg.. tetap naik double line. Sy kdg2 je rasa mual..xkuat. kdg2 pening.. tp kejap2 je.. mslh skrg Sy tkthu Sy preg btl ke x? Nk g scan tapi kena tnggu 2 mnggu lg. Lamaaa.. hati rasa rimas . Kepala serabut sbb xtau bby ada x. Blh tlg x ? Kalau g scan balik hrni rasa2 blh nmpk x

Upt positif tapi scan tak nampak kantung
53 Các câu trả lời

Bila last period sis, kalay sis baru 4-5 minggu dari tarikh period mmg tak nampak apa2 lagi, hanya penebalan dinding rahim sahaja. Better lepas 2 minggu lewat period baru pergi scan, masa tu dah 6 minggu tu nampak dah kantung, kalau tak puas hati scan ikot atas tak nampak, terus buat tvs scan (scan ikot bawah) mcm saya rahim terbalik, doc suggest buat tvs utk bawah 12w. Alhamdulillah dah nampak heart beat baby, kalau scan atas tu nampak kantung kosong je