6bulan perut kecil je Ramai org ckp kecil nya perut tu Bg sy x kesah asalkn bby sihat

X sedih bila org ckp mcm tu

22 Các câu trả lời

Pengalaman sy sendiri perut kecil, 36w hari tu org siap tanya buat apa p klinik 🤣 betul2 perut kecil mcm buncit je.. Tapi saya masa tu perut kecil sebab baby iugr (baby kecil) sebab tu lah, genap 37w pakar suruh admit paksa bersalin. Admit 36w6d x sangka pula baby nak keluar awl, cek punya cek ctg x cantik kena la emergency czer. baby lahir 1.6kg ja. Tp syukur, kat luar baby laju ja membesar, skg dah 11bulan berat pun dah capai berat normal ikut bulan.. Tindakan pn tu btl dah tu, kita yg mengandung kita tau la badan kita. jgn biar kata2 org lain bagi diri kita stress lgi2 masa kita mengandung.

Pengalaman saya mengandung anak pertama baru2 ni, semua duk kata perut kecik. Suami pun cakap perut isteri dia kecil banding pesakit mengandung lain dalam wad. Tapi Alhamdulillah lahir berat baby tak disangka 3.4kg (scan anggaran 3kg). Jadi camne orang kata besar kecik perut, asalkan scan membesar elok baby kat dalam tak perlu risau apa2...

tkpe awak,kite preggy ank no2 pn perut kecik.smpai doc ckp mybe baby kite iugr tp alhamdulillah tumbesaran baby normal je,lahir pun 3kg. kite ni lg suka org tk thu kite preggy tahu2 nk beranak je sbb tk suka tunjuk perut😆. smge awk&baby sihat sllu,dpermudahkn sgla urusan😍

Laa x apa la pn perut kecil, kdg naik hairan juga sy asal pregnant mesti nk perut tu besar.. btl la yg sis ckp tu, asal baby membesar dgn baik pn sgt ok dh. & biasala org walaucmnapn mmg akan mengata. Bright side, kurang atau tiada stretchmark, kulit masih cantik

saya anggap tu sebagai pujian bila orang cakap perut saya kecil walaupun dah 7 bulan. ada yang tak perasan lagi. maknanya saya masih boleh sorok baby bump saya. yang penting tumbesaran baby on track.

39 week berat mommy 40kg perut pun mcm buncit minum air ja. Pergi kk nurse lain siap tanya baru nk bukak buku ka 😂 alamak padahal kita tggu hari dah ni. Normal delivery Baby keluaq 2.97kg 🤣.

hehe sama macam saya first baby, saya jawab hehe baguslah baby tolong mommy dia jaga aurat, tapi bila masuk 30w perut cam nak meletop 😂 pakai baju besar camne pun still nampak bump tu 😂

sy kalau boleh lagi suka perut kecik..sng nak gerak, xperlu risau stretch mark.. baju pun sng nak cari.. xperlu peduli ckp org..yg pnting kita selesa.. perut kecik x smsti baby x sihat...

sy nk masuk 9bulan tp Ad yg ckp perut kecik sy ni jenis bdn berisi... terasa la jgk tp Dy tak thu kite ni dah mengah bawak perut. tp scan baby semua okay tkde masalah ape pun

jgn ambik aty sis...just enjoy the pregnancy journey..yg penting msa scan baby okay then xyah nk risau dah..sy dulu 7bulan bru nmpak babybump kecil tp buat xtau je klau kne tegur 😁