Saya hamil 38mnggu due 7/4/2023

X sabar nak beranak, tapi takutttt, ada tanda2 seperti perut asyik mngeras, keluar lendir mucus plug dgn time kencing keluar darah sekali ja lps tu xada da, tpi x sakit perut sngat bole tahan lagi. x p hspital lagi sbb takut d cucuk semua tu , lagipun tengok bby masi gerak sperti biasa, tengah tunggu contraction kuat n pecah ketuban la bru nak p hasptal, ok x gitu? #firstbaby

17 Các câu trả lời

saya due 1/4/23..bersalin 23/3/23 pecah air ketuban kat rumah😅dari jam9 pagi pecah air..24/3/23 jam4 pagi dah start layan contrcn selang seminit kadang 2minit sekali..jam830pagi nurse bawa masuk laboor room check jalan dah 5cm..contrcn makin kerap sampai tak tahan minta ubat penahan sakit secara injection kat dokter..selang beu berapa minit dah msuk ubt sekali rasa nak meneran pulak😅cepat panggil nurse bgitau rasa nak meneran..cek cek 6cm..6kali teran terus keluar baby girl dgn berat 3.005kg pada jam1028pagi..5jam je layan contrcn ☺️tapi baby masuk icu sbb oksigen drop..doakan semoga bby saya cepat dapat keluar dari icu🙏xsempat belai cium lagi baby😢diorg dah bawa pergi icu tme nurse tengah jahit tempat koyak sikit kat kulit tu ..

1y trước

dia pecah air ketuban ni bayak ke keluar

sy bersalin 25/3 due sy 15/4 ..mula2 baby asik mengeras tapi okey je aktif apa semua tak sakit...dari pukul 12pm baby mengeras lepastu ok balik igt tipu lh...lepas sahur baby mengeras balik kali NIE dia mengeras tapi sakit dekat ari2 tu..still boleh tahan lgi...6.40 baby mengeras jugak tapi rasa nk terkencing pi bilik air kencing ada lendir igt kluar Sebb sy MMG ada keputihan...igt kan keputihan jugak lah ..sekali tngok darah pekat MCM berketul2...siap2 terus pergi hospital...7.20am sampai hospital Dr sempat check perut dgn jantung baby je..8.31am kluar baby girl sy..genab2 37weeks berat 2.55kg..baby nak raya kot🥰🤭

1y trước

bestnye..mudah je klua...Sy plk due 24/4 tp prot krap sgt mngeras tp Sy tetp pksa diri puasa..mslhny prot mngeras tu kdg2 tp pinggang ngn peha skali sakitnye mcm sggugut tu...aduhai ltihnye nk tggu time kontraksi btol2...doakn Sy jugk ye dmudhkn brsalin..skrg Sy Bru 36 mggu 2 hari,tu pk x mgkin tnda brsalin lg kot lmbt lg

Due beza shri je dgn sy,sy due 8/4 ni sy pun tngh menungu tanda2,bukaan dh bukak tpi msih tk bolh beranak sbb bru 1 cm,bby pun msih aktif tggu btul2 waktunya lh bru g hospitl,ppe pun smoga selamat melahirkn n di permudhkn urusan bersalin nnt,doakn sy juga smoga di permudhkn ursan berslin nnt aamin

Sy pregnant 38w 6d skg, due 2/4 tapi belum ada turun tanda apa2 lagi. Cuma baby skg balik2 mengeras. Risau juga lg berapa hari nak due. Doakan sy bersalin sebelum due ya mom. 🥹 Ni anak 2nd sy. Anak 1st sy bersalin 37w 6d. Baby masih seronok lg duduk dlm tummy ni

1y trước

sy due 18/4, tpi doc ckp dh bole brsalin dh.. sy pilih sndri tarikh 31hb nih.. sbb sy pilih czer.. smoga dipermudahkn segala urusan yer sis.. doa2kn sy jgak yer.. aamiin2

sama due sis. sy pun alami benda yang sama skrg. kluar lendir tpi blm ada darah kluar lgi stakat ni. cuma lendir ja. sy pun tgh tggu contraction bru pgi hsptl.

1y trước

Dh brnk kee

kalau situasi ini, maksud keluar darah coklat dan time nak kencing keluar darah jgk sometimes ada rasa² dekat kita punya miss V, ibu mengandung boleh solat x??

1y trước

Kalau kluar darah kena mndi wajib dulu then solat, selagi tk beranak kena solat, tp kalau contraction kuat n rasa tk mmpu, gnti solat ja nnti

Sama 7/4.. tapi awat xdak tanda pape.. baby xmaw kluaq lagi.. kite ni dah x sabaq nak jumpa baby 🥹🥹 hari2 pujuk baby kluaq awai..

1y trước

Xnak kluaq lagi tu, nak santay2 hehe

Due date sy 10/4. Perut kerap mengeras sampai sesak nafas. Selalu rasa mau buang air besar. Lendir@darah xda keluar lg.

saya 38week 3day, due 10/4 belum ada tanda yg org2 cakapkan... Doakan saya semoga mudah bersalin nanti. aminn

Samalah due 9/4 tp takda tanda2 bersalin..sakit pun takda..harapnya minggu depan dia nak keluar lah

1y trước

sy 10/4 . risau sgt tkada tanda tanda lagi