Milestone baby 5 bulan. Boleh ka?

Utk milestone yg tarik dri baring ke posisi duduk, mcm mna mau ajar spya baby dpt buat milestone ni? Masa meniarap, sit with support ok ja tp bila tarik ni dia mcm x angkt kepala even bahu pn x tunjuk yg dia mau naik duduk. So boleh ka sy bgi practice tarik ja tgn utk buat position dri baring ke duduk? Atau selagi dia x tunjuk mau bngun sendiri biarkn ja x perlu practice? Sy confius mau buat mcm apa & patut x practice. Sy search mcm2 dh article/post/video, ada yg ckp boleh practice tarik mcm tu tp ada yg ckp x boleh. #bantusharing #firstmom #ingintahu

Milestone baby 5 bulan. Boleh ka?
2 Các câu trả lời

boleh tarik tp slow2. kira mcm exercise lah..sy pun buat mcmtu cuma bila dari duduk nk turun baring, pastikan turunkan bby slow2 supaya kepala dia tak terhentak.

boleh. sis bg baby genggam tangan/jari sis pastu angkat slow2. waktu ni patut genggaman dia dah cukup kuat