Masih negetif, mental penat

Upt sye hari ke 9 masih negetif.. Perlu ke saya tunggu lagi, atau dh boleh mula cari jalan untuk period ? Suami mintak tunggu lagi seminggu, tapi sya dh penat mental.... Last period 18/6/22... Sepatutnya 21/7 dah period, tapi tanda2 pun xde lagi... 😔

Masih negetif, mental penat
16 Các câu trả lời

tips utk situasi mcm ni 1 saja.. know your ovulation date. jgn follow period app sbab hari ovulasi ni takkan sama kecuali awk memang jenis tiap2 bulan dari awal period on time 28-30 hari cycle days. if period cycle around 28-30 hari, hari ovulasi dijangka pada cycle 16-18 setiap bulan. klau kata pada hari tersebut awk ada bersama suami, jika berjaya disenyawakan. hari ke 10 bermula dari tarikh ovulasi, upt dah boleh naik faint positive line.. good luck 😃

saya last period hujung tahun 2021 ..masuk bulan 1 thun 2022 tak period lgsg sebulan mmg setiap minggu test upt jwpn dia ttp ngtvi sampai kata ermmm period masalah lagi ermm.. masuk ja awai bulan 2 test lagi upt.. Alhmdllh positive... 😃... lagipun saya sejnis wanita yang masalah period tak teratur... apa apa pun sis tgu dlu.. kdg penseyawaan dia tak sampai lagi sbb tu tk naik dua line...

2y trước

Betul tu sama kes dengan saya haritu. Dah lewat period 2 minggu. . Check upt negatif . Sampai la sebulan lebih tak period2 lagi. Time tetiba perut rasa senak terdetik la nak test lagi upt. try la nak check sekali Naik 2 line pulak 😅 jadi Alhamdulillah saya terima seadaanya dalam keadaan terkejut 😂

sabarlah sis. kalau kita lagi stress lagi susah nak period mahupun nk prgnet. maybe period lambat. Mcm sy dulu.. berharap nak prgnet. Tp lepas test tiber period pula. then lama² sy dah xfikir pasal prgnet. tup2 alhamdulillah melekat jua akhirnya. Kdg2 bila kita terlalu berharap buat kita stress. Sabar k sis.

2y trước

entah la sis... sye dh penat mental... pjj dgn suami... bile die ad kat rumah, mase die terhad... bersama dlm 2,3 kali je, pastu g keje lagi... period plk x teratur, x tahu bile subur... bile kite ajak bincang, die ckp sye x paham keje die... pastu bergaduh.... die kat rumah x lame, dlm seminggu je... pastu keje dlm 2,3 bulan baru balik... balik pn banyak buat keje lain, bile mintak ckp penat... kadang sye x paham dgn sikap die, nak anak tp usaha x banyak.... pastu skrg sye lambat period, die suruh sye tggu n cek lagi... sye ckp mmg x de, tp die marah2 sye plk.... 😔

puan janganlah stress sangat , tunggu sebulan lebih lagi selalu yang irregular period memang ada masalah macam ni saya hari tu sama bulan 3 langsung tak datang period cek upt negatif then masuk bulan 4 tuh pun 23hb cek baru dia naik double line .. inshaallah ada rezeki tuh nanti

2y trước

aamiinn... semoga ade rezeki kali ni...

jangan stress2 sis kalau stress2 pun period boleh x keluar atau pun, lambat jadi persenyawaan, so upt masih terlalu awal utk detect sis jangan check setiap hari, nanti makin stress sibukkan diri buat apa2 yg x stress okey 😘

2y trước

yee sis... inshaAllah sye okey je... ☺

Sy last period 1/2/2022. Kahwin 22/2/22. Masuk bulan 3 still tak period. Sy cek upt 2 kali tarikh 5/3/2022 dgn 9/3/2022 tapi still negative. Suami suruh cek upt msa tarikh 15/3/2022 Alhamdulillah msatu positive.

bnyk kemungkinan period lewat sis..kadang2 hormon..jgn stress tau..klu stress lg hormon tak stabil..sis tnggu la mcm suami sis ckp tu..mana tau ada rezeki..sabar + doa ya..semoga urusan sis dipermudahkan..

2y trước

aamiinn... semoga ada rezeki

Tunggu lagi. Sy haritu hari ke 18 period lambat baru upt positive. Itu pun faint line. Jangan risau awak. Kadang kadang, persenyawaan lambat. Saya doakan ada rezeki awak kalini ya ❤️

2y trước

sye last bersama 13hb.... skrg 31hb.... ad harapan x sis...?

Kadang2 ovulation lambat sis. Period sis memang teratur ke? Selagi belum period sis tunggu je ya mana tau ada rezeki. Nanti boleh try check lagi guna first urine awal pagi 😊

2y trước

sye x teratur sis... ad sejarah gugur...

cuba awak try tu pkai upt yg lain2 dlm masa yg sama.. murah ke mahal ke terpulang.. time sy sy beli bwh rm10 je kalau dh pregnant mmg laju je double line tu naik

2y trước

yg ni sye cek pagi tadi.... nak cube tggu seminggu lagi... semoga ade rezeki kali ni...