Asid folik

Tumpang tanya,sebelum hamil saya ada mkn asid folik..lepas buka buku pink sya bertnya sma doc kalau msh boleh truskan mkn asid folik.. Msa tue kandungan 10week, Doc kata boleh sambung je syg kalau stop kan..kalau msh ada..bazir je...doc pn ada bg ubat new obimin.. Tp, d sni sya nak mntak pada yg pakar lah..12mnggu kehamilan msh boleh teruskn ke asid folik sperti biasa..?? Sbab ada sya bca dlm nie 12mnggu xprlu dah truskn..sya blm dpt mntak pndapat doc lgi sbab sya beklinik 14hb 10 plak..skrg dah 12mnggu 3hari..mcm mana ye..?? Ada tahu x..??atau pencerahannya...tq

1 Trả lời

Kena teruskan sampai bersalin. Unless ubat yang u consume cm iberet folic etc tu tak perlu lah sebab dalam tu dah ada folic jugak. Nanti overdose pulak. Dalam obimin pon ada folic tak silap saya, cuba tengok kandungan dia & berapa mg folic dalam tu

3y trước

saya google new obimin asid folic dia 1000mcg sis..