bahaya lampu biru pada mata bayi

Tumpang tanya, saya risau sebenarnya.... Anak saya ada kuning... Masa saya melawat dya di nicu, spek mata tu dh tertanggal dr mata dya... Msa misi dtg, misi xda psangkan blik pon kt mta dya.. Biasa laa budak2 tido buas... Saya nmpk spek mata tu ada tepi dya.. Saya ambik pasangkan semula... Nk tnya apa kesan dya kalau mata beby terdedah pda cahaya lampu tu, nmpk mcm kurang pemantauan... Saya xblh tido bila terfikir, risau...

1 Trả lời

bahaya lampu tu biar dedahkn direct ke mata bby.. tgur je nurse tu .. mcm anak sy dlu pun buas jgk trbuka² last skli nurse tu tutup dgn kps bsr cara bersilang😅