2bulan 7hari

Anak saya sekarang selsema dan batuk berkahak , kalau saya bawak dya pi klinik depa bg ubat tak ? Helpme please , kesian dya tdoq tknyenyak , batuk pon nmpk tqok , sayu hati bila tgok dya sakit , Any suggestions ? #1stimemom #firstbaby #bantusharing

2bulan 7hari
9 Các câu trả lời

Maaf puan.. Baby yg under age mmg doktor x bgi ubat apa2 lgi puan. Mungkin puan ble buat suction dkt hidung baby. Sedut hingus yg ada d hidung baby. Moga baby cepat sembuh. Btw, seblm suction apply sikit sea salt nasal spray. Mungkin link boleh membantu puan. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=674625449402996&id=534028146796061 Cepat sembuh baby♥️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers

Boleh cuba 3 cara ni: 1. Guna Normal Saline Nasal Drop. Kalau p klinik kesihatan Dr akan bagi normal saline brand rinz untuk titik dalam hidung. 2. Guna nasal spray seperti Sterimar. 3. Lepas tu baru sedut hingus dengan nasal aspirator. Ubat batuk/selsema untuk anak bawah 2 tahun takdak ye mommy. Harap membantu.

4y trước

welcome 🤗

hai ainn,awk bolh guna eo narinar therapy nie..sgt2 membantu untuk bayi yang ada masalah penghadaman,tantrum,dan juga demam selsema serta batuk berkahak...bahan2 yang terkandung dari sumber organik..anak2 saya guna nie,xsampai 2hari dh elok batuk berkahaknya

Utk selsema awk bole guna petua nie Kunyit hidup+minyak masak (tumbuk) sapu pada batang hidung n tulang blkng baby.. In sha allah hinggus akn kering scra berperingkat..

Normally tak kan bagi ubat kecuali antibiotik, tu pun kalau keadaan memerlukan antibiotik.. Maybe diaorg boleh tolong neb kan bby tanpa ubat utk buang kahak..

Ada ubat minum utk kahak dan ubat titis utk selesema. Moga dipermudahkan segala urusan dan baby segera sembuh..

mommy boleh cuba cfrub balm boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/cfrub

Masha Allah. Gebunyaaa awk baby. 😍 Semoga cpt sembuh ye.

asal ek ..beby sya lepas vaksin jdi cmtu