Kuning bayi

Tumpang tanya.. macam mana cara nak turunkan kuning bayi ?? Sebab isnin tu 218 pergi klinik tadi.. masih 216.. bayi kuat myusu badan tapi kuning masih kuat..

36 Các câu trả lời

bby sy dulu dekat sebulan kuning naikturun2 baru hilang wlaupun mcm2 kaedah n petua buat .. ta pe sabarr lama2 mmg akan hilang kuning tu insya Allah

banyakkan susu. or try bagi formula untuk turunkan kuning. lepas dah okay bagi balik susu badan. saya pun stop dulu sbb kena breastfeed jaundice.

sy makan kurma sbb direct bf ank.makan ja smpai ilang kuning ank. ssu on byk ngn pekat.kita iktiar yg tk memudaratkn dri ngn ank 😊

Cube try bg susu formula.. Sbb kwn sy dlu buat cmtu... Doc kata susu ibu tu buat kuning.. Nnt kuning dh ok continue blk susu bdn..

jgn mkan halia dan kunyit sepanjang baby kuning .. puan amalkan mnun susu kambing .. in shaa Allah turun kuning baby tu nanti 😊

Saya bagi anak sy susu badan ngan cmpur susu fomula.pastu sy bg dia minum air gula suam2...hari ke 19 aritu 6.7 trs turun 3.4..

Sya bagi mnum kelapa kuning.. Setiap jam 12 tgah hari air 60ml.. Kuning cpat tutun.. Bby sya 5.5 trun 0.9..ok dha x chck lgi..

4y trước

o mcm tu

Tak pasti lah.. sebab ank saya hari ke 3 bru kena kuning, lelastu duduk bawah lampu sehari je, sebab kuning dia mmg cepat turun

4y trước

Seeloknya kerap bagi susu badan, kuning bayi cepat turun.. sbb susu ibu ni dia ada khasiat tersendiri and contain antibodi untuk baby

Mommy minum susu kambing. Then kerap susukan baby. Cepat kuning baby turun. Ini pengalaman saya.

Sis bagi mandi daun kendondong insyaallah turun kawan sya anak dia tak pergi klnik lepas mandi