Minta pendapat dan nasihat ,petua cara turunkan kuning bayi, kuning bayi sya 278 mcm mana nak turun

5 Các câu trả lời

saya pon ada masalah yg sama, dah try semua petua tpi kuning baby naik turun n still paras tinggi jugak n hari tu baby kena ambil darah sbb dah jdi prolong jaundice.

petua sy guna air cap badak blend dgn timun... bg bby mandi... lps tu x yg lap sgt...bia kering sndri... selebihnya buat jelum kepala dgn bdn..

kerap susu kn bby ibu jgn dlu mkn halia atau herba² tu n boleh campur dgn susu formula buat semntra wktu just utk trunkn kuning

Cari daun DUKUNG ANAK , rebus dan bg mndi dekat bby ,

Kerap susu supaya dia kencing & berak