pattern tidur bayi

Tumpang tanya ibu-ibu. Bayi bawah tiga bulan mmg takde pattern tidur yg tetap lagi eh? Sbb anak saya kadang mudah tido malam, kadang bjaga. Baru nak masuk dua bulan. Ataupon ibu-ibu ada tips supaya anak mudah tido malam awal dan lama..? Terima kasih.

1 Trả lời

0-3bulan memang akan bertukar2 pattern tidur. Sebab Tak Ada hormon tidur lagi. 4bulan keatas dah boleh sleep training. Tapi kalau nak baby tidur awal, ajar lah dari pantang lagi. Bila waktu malam. Malapkan lampu, senyap, bedung kemas2 + dodoi.