Bengkak susu

TOLOOONNGGGGG! Saya tak pandai bab ni. Ada yang pernah consume Shaklee Lecithin? Untuk surutkan bengkak susu? Effect baby tak kalau sy masih bf? Saya tak tahan sakit sangat. Susu banyak sangat setiap 2 jam dah kena pam sampai sakit. Saya taknak luka. ?

9 Các câu trả lời

Sy dulu kerap bengkak susu. Sy selalu layurkan sirih atas api dan tekap2 dikeliling breast. Sambil2 tu urut slow2 sampai susu keluar. Keliling breast tu sy sapu myk kelapa dara (kebetulan ada balance) supaya mudah nk urut. Sy juga pernah ambil lecithin Shaklee, berkesan juga cara ni.

Sy tuam pakai lesung batu panas balut kain pastu perah pakai tgn je.. sbb kalau pam nt production makin byk. So sy perah pakai tgn utk lancarkan susu tu je supaya tak berketul. Pastu susu kan baby kerap2. Harap membantu.

Makan ubat doc sis, pg jumpa doctor, bahaya biar lama2 nanti boleh jd ketul, bernanah dan menyebabkan kanser, selain tu tuam pakai tungku atau kain yg direndam air panas

Berkesan sis. Sb sy pon consume Shaklee Lecithin utk bengkak susu. Tuam pon kena wat gak utk bantu lg cepat surut. Xde effect pape kat baby. Cubalah ☺️

Saya pernah bengkak susu. Tuam pun tak surut. Saya makan lecithin jenama blackmores beli kat guardian/watsons. Berkesan malam makan, subuh dah surut.

lecithin tu utk cair kn susu yg tgh pekat.. xde effect pape pn kt bby.. yg sy tau amik dari klinik.. kalau shaklee ni x pasti la..

letak tuala suam2 dkt breast .. dpt kurangkan skit bengkak tu .. kerapkan baby menyusu berbanding pam ..

Tu biasa sis.. tuam atau letak kain panas .. kerapkan Susu anak tu.. insyaallah surut la nanti

Letak kobis kat keliling breast...boleh kurangkan sikit sakit.