perut berangin

Tolong, mcm mana keluarkan angin dalam badan terutamanya bahagian perut. Hari ni lewat makan. Tak selesa.

11 Các câu trả lời

saya macam tu jugak..perut macam berangin jer... saya didihkan susu letak halia sikit dan minum.. lega cket dan cuba pastikan makanan ape yang kt makan menyebabkan angin tu.. kt stop makan dulu.... saya dulu x boleh makan cheese

Masak bawang putih dgn.kulit sekali tanpa minyak..klu nak makan baru buang kulit..saya dah cuba tak perlu ambik masa lama memng akan kentut terus..

Minum air suam2 hangat.. elakkan minum sejuk/ais terutama masa makan/masa kenyang.. kalau x jalan jugak, muntahlah jawabnya 😄

Cuba amalkan masa mkn tu elakkan minum air . Sy selalu amalkan alhamdulillah dah jarang perut masuk angin 😊

Saya macam baby.. Nak kuarkan angin dlm perut n x selesa .. Pakai minyak yu yi .. Gerenti rasa selesa

Urut pakai vapor vicks.. 👍👍 insya Allah keluar angin then pagi mandi air panas or suam..

Num fresh milk tggu 10mnt suma angin kus2 kua siap cirit lg..xcaya dipersilakan mencuba 😂

9mo trước

yg sejuk boleh yg pns pn ok

Minum air suam, urut2 bhgian perut dgn minyak angin. Nti kluarlah anginnya. Legaaa...

Sis minum yg panas2 atau sup. Boleh minta suami usap2 or gosok2 belakang sis.

Minum yg suam2...insya allah boleh membantu😊