Perut berangin

Saya skrg 7w4d minggu ni perut saya kerap sangat berangin sampai rasa tak selesa. Boleh ke sapu minyak angin utk legakan perut? Ada cara lain tak utk kurangkan angin dalam perut? Saya nk buat kerja pun rasa tak selesa je...

4 Các câu trả lời

sy 7w4d jugak sebelum ni sy pernah rasa perut masuk angin mmg rasa tak best sy perasan masa tu sebab sy mkn breakfast je tak ambik lunch tp bile sy mkn terus hlg rasa masuk angin tu mungkin kene kerap makan. selain tu mmg kerap terkentut jugak suami selalu terkena mmg stress dia tp bile rasa nak terkentut je sy pegi buang jauh2 mmg tak bole watpe

Sy minta husband urut blkg bdn.. Bru rsa lega sikit perut berangin tu.. Ubat tk berani sapu lgsg area perut.. Takut.. Hahaha..

9mo trước

Hahhaha.. Lgi satu jgn biar lgsg perut kosong.. Msukn jg sikit mkanan bru tk berangin sgt.. N jgn mkn trlmpau byk jg.. Sy dh test bdn sy.. Hahaha..

Hi sis, utk elakkan perut masuk angin, saya makan 3-4 jam sekali, tapi makan yang ringan macam biskut/kurma/roti

kena tengok ingredients. kalau minyak angin tu ada. camphor/kapur barus, tak boleh sapu dekat perut

9mo trước

ohh ok terima kasih ya