kencing manis masa mengandung

Tolong bagi tips bila sy ambil puasa malam pagi pukul 8 check gula naik 5.7...selepas makan 5.7 juga...sy pun tak tau kenapa masa puasa tak de kurang ?tolong share.

2 Các câu trả lời

5.7 naik sikit saja untuk bacaan pagi . sepatutnya pagi bacaan tak boleh lebih 5.5 , kalau untuk tengah hari ptg dan mlm bacaan tak boleh lebih 6.3 tak silap saya . sebab misi bgtau saya mcm tu . control makan ja saya pun waktu pregnant ni ada kencing manis jugak. dua hari sebelum buat bsp mmg tak amik makanan manis air manis langsung tapi control makan jugak.

puan kne tengok pada makanan/minuman apa yg kita ambil sbelum puasa malam tu..tapi 5.7 naik lebih skit saje dari yg spatut nya