Kulit baby

Tiba2 kulit baby jadi macam ni. Baby dah 4 bulan, sebelom ni ok, rasa nya xde tukar apa2 , sperti sabun, lotion, sabun cuci dan sebagainya. Baby xde mcm menggaru, dari newborn pakai sebamed, mandian lotion. Tapi tiba2 jadi mcm ni. Kenapa ye? #pleasehelp #bantusharing #skin #mummy2023 #augustbaby2023

Kulit baby
2 Các câu trả lời

Sama dengan anak sayaaa. Pernah jadi. Pakai sebamed range dari newborn jugak sampai la umur setahun. Memang okay. Then one day, naik macam ni kat kawasan perut dengan kaki. Saya syak sebab panas. Anak saya tak boleh berpeluh, akan naik ruam. Rumah pengasuh takde aircond jadi anak cepat berpeluh. Saya pun pakaikan la body lotion macam biasa. Tak hilang juga. Sampai kulit jadi menggerutu. Saya try and error cari punca. Then saya decided untuk tukar set mandian. Saya tukar satu set cetaphil. Pantau untuk sebulan. Alhamdulillah dah hilang, dah tak menggerutu dan takde parut. Now reaching 2 years, still stick to cetaphil. Maybe anak awak pun ada yang dah tak sesuai. Kena try and error cari punca.

4mo trước

Ooo tu lah. Same lah. So kena tukar skali lah

sye x tw la normal ke.. Tp anak sye pun jd mcm tu kt lutut.. sye sbun n lotion mcm biasa je (gne brand yg sme).. lme2 hilg sendri ble baby mkin besar..

4mo trước

Owh ye eh, sbb dia xde menggaru dan merengek. Cuma saya risau tngk mcm tu. Sbb dia akn jadi gelap sikit kulit