just share

tertekan dengan mil atau saya je ikutkan perasaan? dalam pantang ni emosi tak stabil. semua baru bagi saya. kadang2 macam tak boleh terima apa yang mil cakap. memang dia layan saya baik. makan pakai anak kadang2 tolong tengokkan tapi ada part saya rasa macam to much sangat. contoh kepala budak tu mengiring, takkan saya nak tatap anak tu 24 jam. kdang2 saya tekjut dari tidur sebab mil tiba2 dtg cakap jgn kasi anak tido kepala senget nanti bla bla bla bla. rasa macam emosi sangat. ? cepat la habis pantang.

3 Các câu trả lời

Bg sy tu normal sis..mebi pd sy kut ianya normal.. sbb bkn mil je bsing cmtu..mak sy pn sm xbg bby tdo mcmtu .suh btlkn kepala...kekdg apa org lg tua ckp tu btl... Sbb dorg dh pnh alaminya dlu dr kita.. mcm sy bby pun kekdg kepala dia beralih..suke tido mengereng..org tua2 kata tkut nti sbb dia br lg lahir..msih lembut. nti biasa tdo mcmtu..kepala x rata mcm nti penyek sebelah je..unbalance..so dr awl2 ni kena btlkn naik umo dh sebulan lebih ke dua bln sok dh ok dh..xprlu risau..mil pn xkn bebel dh..mak also..tu pnglmn sy la..nk2 sy pestime jd mak n 1st bby byk nk bljr... Sbb pnh juge tgk contoh yg brlaku..kazen sy bia je anak tdo mengereng sebelah je...bby dh suke xnk dh bralih arah lain .stay mcmtu je stiap kali tdo..... Kepala ank dia sebelah mcm flat sgt..sblh ok... Dia sndri ngaku ms dlm hri xjg ank btl..dgil ckp org tua tgur...tp pape pn depend pd penerimaan seseorg mcm mne..mcm sy...sy trima je as pelajaran pertm sy sbgai seorg ibu br yg prtm kali ada ank...sbb bg sy mereka lebih berpengalaman. Bak kata arwah nenek sy kalau mak kita xbtl jg kita..or mil xbtl jg ank dia ms kecil..xkn kita jmpe mereka sesempurna skrng..dr segi rupa n etc.dan kita brkahwin dgn mereka...sbb btl la mak mereka mnjg nye..maaf jika kata2 sy ni buat sis berkecil hati or terasa hti..hrp dpt maafkn sy..sy juz share pnglaman sy je..sbb ms sy bersalin mil sy jg sbb hsptl dkt dgn rumah..bile ank dischrge dr nicu..mil sndri nk jg... Pape pn jg dri sis leklok ea..jgn stress2.. slmt brpantang..mg Allah pmudahkn segalanya .aamiin..

Bnde yg ur mil tgur tu btul, tp mybe sbb sis tgh pantang, sbb tu mudah touching n stress. Sabar ye sis.. Tgh pntang ni jgn ikot emosi..

Normal la org tua kan tapi mmg betul bila org tua tu tegur kita buat jela sebb tu bila pantang sendiri kita bebas tpi tkut pula pe yang kita tk thu tiba tiba baby masalah susah juga kalau anak pertama la kalau anak kedua kita da tau tkpela boleh pantang sendiri