Saja nak berkongsi...

Saya saje nak kongsi, saya dan suami PJJ dan suami akan balik seminggu sekali, untuk sekarang saya memang tinggal dengan mil, suami jenis overprotective jadi dia takut nak tinggalkan saya sorang2 jadinya dia suruh lah saya duduk dengan mak dia dari awal pregnant sampai lah habis pantang, nak dijadikan cerita sekarang saya pregnant 39minggu menunggu hari je nak bersalin, saya terdengar lah perbualan suami dan mil, suami minta tolong mak dia jaga saya masa pantang dan tengok2 kan baby sebab suami just dapat cuti seminggu, lepastu mil cakap dia tak nak jaga saya, dia suruh saya pandai2 pantang sendiri, dulu masa dia pantang elok je pantang sendiri tak menyusahkan orang tua, saya betul2 tak sangka mil akan cakap macam tu padahal hubungan kami sangat baik, dahlah keluarga sendiri tak ambil tahu, mil pula macam tu, tak tahu nak marah ke nak sedih, Alhamdulillah mak kawan suami offer diri nak jaga saya dan baby masa berpantang siap sediakan bilik beraircond dan semua pelengkapan baby dan mak berpantang dah disediakan, keluarga mereka lebih teruja nak sambut kelahiran dari mil sendiri padahal mereka orang luar, bila suami beritahu mak dia saya akan berpantang di rumah kawan suami, mil macam tak kisah dia takde rasa segan sikit pun suruh orang luar jaga menantu sendiri, saya bersyukur masih ada orang yang ambil berat tentang saya cuma tulah sedih sebab bukan dari keluarga sendiri🙂

2 Các câu trả lời

Jujur sye ckp bkn mudah jge org bpantang.. kte sbgi 1st mom kdg kte expect tlalu tggi ble nak org jge kte.. pdehal org tu pun kdg penat dan ade jgak hal2 yg nak diuruskn.. sye bpantg ngn mak sendri & blek rumah family.. mak sye cuma masak je.. hal2 anak memg sye settle semua.. cuma klu anak menangis & susah nk pujuk bru dyorg tlg.. waktu pantang nie bkn waktu berehat tw.. dlu sye silap ingtkn mcm nie tp sebenarnya x.. walaupun ade org lain yg tlg jge, kte sbgi mak tetaplah jd watak utama.. ape2 pun semuanya kte.. jd mne2 bntuan yg awak bley dptkn, gne kan lah sebaik-baiknya..

3mo trước

hsband sye cuti 2 mggu.. tp sbb baby warded kt hospital 5 hri, penat ulang alik hospital & kk.. lps tu baby prolonged jaundice smpi sbulan.. memg xde pantang sgt asyik ulang alik kk.. huhu ujian bpantang sye..

mak kwn husben puan tu orgnya mcmne? pnh jumpa ke? make sure org tu btul2 ok..dan selmt tuk kita tggl spnjng berpntang .nk2 zmn skrng mcm2 blh jd bukan nk hasut or ajak berburuk sngka yes mmg kena berhusnuzon..tp kena berhati hati... la ni dh balik mcm zmn dlu2 dh..mcm2 blh jd..nk2 kita dlm berpntang ..mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

3mo trước

alhamdulilah...mg smuanya baik2 shj . mg dpmudahkan urusan bersalin nnti..dan segalanya..Allahuma aamiin Ya Mujib ❤️ t8 care