Songsang

td ade checkup kt doc pakar kt hospital... scan pnye scan, baby sy dlm keadaan melintang... kemungkinan baby songsang dan saya kemgkinan bersalin secara czer...tolong share mengalaman siapa yg penah alami mcm saya...mne tau kot ade petua ke untuk bagi baby kedudukan normal...saya 34wk...terima kasih

13 Các câu trả lời

Saya dulu pun cam tu..x tahu baby songsang..sedar2 mil tegur perut saya cam senget..pi swasta..doktor kata baby songsang masa tu dlm 38 weeks kalau x silap..memang doktor kk terus suruh ambik tarikh utk czer..sbb sampai tarikh yg dnpilih tu..baby tetap songsang..masa czer ok..x de ape2 cuma lps tu muntah n sakit kpl..sbb kesan bius..tp x de sakit2 pun kat tempat czer tu..sampai la luka sembuh..anak skrg dah 9 tahun..lps tu adik dia bersalin normal umur 6 thn,skrg tgh pregy 25 weeks..harap2 yg ni boleh normal..kalau dtakdirkan czer..redho je la..

Saya duduk dalam labour room dari 4cm smpai 8cm standby utk bersalin normal sebab doktor dh cek kepala baby kat bwh. Tiba2 datang doktor pakar cek rupa2 anak saya berpusing kepala naik ke atas tak psl2 saya emergency czer. Doktor kata lepas pecah air ketuban tu yang anak saya berpusing. Air ketuban banyak sangat. Kandungan usia 38mggu. Semua kuasa Allah. Saya ingat anak ke3 ni normal mcm abg dan kakak dia tapi merasa la saya czer

4y trước

Kita berharap normal tapi kuasa Allah, berubah semuanya. Ada yg dh bukak 10cm tapi sbb x pandai push kena emergency czer.

Dulu baby sy pun songsang ms week 34. Tp kmbali normal kedudukan ms 36 week. Sy buat position mcm sujud tiap hari beberapa kali and sy pasang music dkt hp letak kat bwh perut, hoping baby akn turn ke bwh arah music berbunyi. Tak sure samada cr ni buat baby kmbali position normal atau tak. Sy search dlm google dpt idea ni. Kawan sy pula dia urut utk pusing baby. Ini sy x berani buat.

First thing, sis kene pkir yg positif tentang kaedah czer tu. Pengalaman sy, czer xde la rumit sgt penjagaannye.. janji ikut ape yg doktor bgtau. Dl sy berharap sgt dpt salin normal..last2 anak songsang..dan Alhamdulillah lps czer tu xdela teruk sgt mcm yg selalu kita dgr org bercerita. Moga urusan sis dipermudahkan.

Sama sy tempoh hari... tp nnt, dlm 36/38 mggu, bby leh pusing... pujuk bby.. mudahn dipermudahkn... sy ritu pun kerp sandarkn kaki ke dinding smbil baring.. alhamdulillah.. dpermudahkn. Semoga awk pun dpermudahkn.

Sempat lagi pujuk baby. Saya masa anak 1st gitu cenggitu juga. Pujuk2 baby dok tempat betul. Lepas tu ada misi kk ajar dok dalam gelap buka torch light suluh kebawah.

Bnyak kan bersujud sis..selalu berbual dengan baby tu..insyallah...dia pusing balik tu...doc akn tngok tu 2minggu lgi..sebab ada masa lagi baby pusing balik tu

Insyallah masih ada masa lagi untuk baby pusing balik.. Sye dlu pon kepala baby masih dkt atas, bile scan 36weeks alhamdulillah dh kebawah

Saya songsang tp alhamdulillah lahir normal. Sujud lama2 sis 😊 semoga dipermudahkan segala urusan ye

Adik... Awl lg tu... Biasa 38w bru normal. Doa la dan ms sujud tu lama sikit. Ada bacaan ye. Google

4y trước

Apa bacaan surah ye