Urin test RM31 klinik kerajaan

Tahun lepas buat upt di klinik kerajaan rm1 ja.. Hari ni terkejut kena caj RM31.. Mungkin sy yg ketinggalan info..? Benefit diberi utk kaki tangan kerajaan shj.. Nak tak nak, kena buat jgak sbb nak guna utk bkak buku pink..

Urin test RM31 klinik kerajaan
70 Các câu trả lời

Saya tak ada kne payment apa2 utk buat buku pink ni. Mungkin lain2 stiap klinik krajaan.

5y trước

Mungkin jgak 😅

sy hr tu buka buku pink lps dh test sndr kt rmh.. xperlu dh nk test urin skali lg..

5y trước

Sy pun dah test kat rumah.. Jadi sy bgtau mcm tu kat kaunter.. Tp dia ckp xboleh.. Dia kata nak buat buku kena ada surat pengesahan pregy jgak samada dr klinik swasta ataupun kerajaan..

Dari buka buku sampailah cek up bulanan free je🙋

5y trước

Ada saya dptkan feed back dr kk tentang bayaran upt tu. Nurse pun terkejut bila sy katakan ada bayaran dikenakan. Kata kk klu ada pun rm1 masa pendaftaran itupun dikecualikan bg ibu hamil.

Kalau caj rm 31 baik pegi klinik swasta sekali scan tambah duit sikit je kan..

5y trước

Tu la sis.. Sy pun terkejut.. Aduhhh.. Kami bukan ada duit sgt.. Tu yg p klinik kerajaan..sekali kena rm31 plak..woww..😅

saya tak de pulak kena bayar mahal mcm ni.jumpa pakar pun kena rm5 jer

Pelik bin ajaib ni.. Mahal sgt tu 31 ringgit baik g swasta je😅

Sy utk buka buku pink pn cas rm1 je tu pun utk bekas air kencing tu..

5y trước

Mungkin peraturan baru sis 😊

Amboi mahai bebenor. Sy cek upt kt swasta pon baru 20 je 😂

5y trước

Kalau tau murah kat swasta, sy dah p dah.. Hehe

Dulu free ja buat test kan.. haritu buat kena caj rm32..

Warga asing ja selalu bayar mahal ni.

3y trước

kann