buku pink

hi nak tanya, sebelum buat buku pink, kena buat scan dekat private klinik dulu tak?

20 Các câu trả lời

sblum sy buka buku jumpa dctr dulu untuk scan smua bila dah ada surat dari dctr mengatakan sy prgnt..dctr akan bagi 1surat jumpa nurse..lepas tu jumpa nurse minta temujanji bila bole buka buka..time buka buku tu bawa gambar ukuran pasport 2keping sorg salinan ic 2keping salinan surat nikah 2keping..

4y trước

oO cam tu . ok2

trpulang la...cm sy msa 8w, scan kt klinik swasta (sbb boleh dgr hbeat), klu scan KK kerajaan, xdgar just nmpk kelip2 ja...lpstu msuk 13w(lmbat smggu sbb PKP) g KK buka buku pink...tp xscan dh, sbb dh scan...klu xprnh scan lg, nt Doc kt KK akn scan...bwa la skali upt test yg +ve tu..

sy scan. mudah, g kk cepat berurusan. sbb ada bukti scan. pstu gi kk scan lagi. mnggu ni kali 3 scan, alhamdulillah rezeki 😄 sy sukaaa. sbb sy dpt tgk pergerakkan baby .

sy scan dulu.sbb musim covid ni ade klinik kerajaan yg hold dulu buat buku pink n by apoiment..so sy scan je dulu kt klinik private utk pantau bby kt perut

lebih baik pergi scan di private dan bwk gambar ultrasound tu masa nk buka buku merah di KKIA. kalau nk check kat luar pon xde mslh.

kalo ada simptom yg membimbang kn boleh ja pi scan private.. macm saya dulu luar rahim.. 5w dah scan.. risau berulang lagi...

saya x payah scan klinik private. lepas buat urine test kat rumah dh boleh pergi daftar kat klinik kesihat buku merah jambu

x payah pun xpe. nnt kat kk pun dorg akn scan nnt.. #09Dec20  #IbuRA #TAPxTanamera

Xperlu pun xpe. Sebab nanti kat kk dorg akan scan jugak. Tapi kalau buat pun better

trpulang..x nk scan pom xpe..sb dorg akn scan jgk mgu ke 9/10