5 julai

Sye baru mengandung 6 week...tapi keluar darah...adakah ada masalah...jika ada yg tau knpe ...blh tau spe pernah alami mcm nii...

17 Các câu trả lời

Baik pg check sis. Walaupun sy hanya spotting coklat sy tetap pg check klinik. Sy pg klinik pg hosp check. Org ckp mcm2 kenapa awal sgt scan apa semua. Tp dorg pandai cakap je. Dari hasil scan sy dpt tau kantung sy rendah sgt doc diagnosis threaten miscarriage. Kena bed rest. Dah seminggu pun masih keluar coklat2. Harini sy pg check dgn private specialist baru sy tau kenapa bleeding. Sbb ada pendarahan di luar kantung sy which klinik biasa tak boleh detect. Pg klinik pun tkdpt ubat. Harini atas advise pakar baru sy dpt ubat kuatkn rahim. Nasihat sy check la dulu sikit atau byk darah tu at least kita tau apa the best. Alhamdulillah sy dpt dgr bunyi jantung bayi sy td. Sy bersyukur sy check cepat dan ambil langkah berjaga2. Sy sanggup ambil mc utk bedrest dkt rumah.

1st pregnancy sy mcm tu jgk, mungkin sbb sy angkat bakul nk sidai baju, kerja menjahit sampai malam, fikir negatif, selalu urut perut sbb rasa tak selesa & bersama suami. Sis wajib elakkan perkara2 tu sbb baby masih dlm 1st trimester. Jadi apa yg sis perlu buat skrg adalah; ✅Jumpa doc even darah tu sikit. ✅Banyakkan rehat & bed rest. ✅Always positive ✅Makan supplements tambahan utk sis and baby. Sicerely, Your shaklee Independent Distributor

sme mcm sy skrg nie..drah bwrna coklat.. pgi tdi bnyk.. skrg da stompok dua je.. dkter ckp klau drh mkin bnyk dari awal..atau sakit perut.. dy sruh prgi klnik.. harap xd pape la..ermm

saya pnah alami sbelum gugr bln th lpas.. klua koko dr 4 weeks last2 gugur..klu darh xstop tnda nk gugr tu

Drh mcm mana banyak ke sikit ? Ada mcm hati ayam / isi daging ke kluarnya ?? Better pegi klinik cpt

Hai, sis dah jumpa doktor ke? Saya masa 6 weeks tak ada pendarahan. Jaga diri sis.

Dctr ada pesan klau keluar darah cepat g hospital saya 7week..

kandungn x ok tu sis..better g spital..doc akan scan nnt..

takut threaten miscarriage, better check doc sis

kalau ada keluar darah , trus je ke hospital ..