Miss v pedih ketika kencing dan membasuh

Sya rasa pedih miss v sya mungkin sebab tukar pencuci miss v. Dah brapa hari sakit yang amat kalau mau kencing sama basuh apa ubat yg sesuai untuk rawat tu sakit pedih? Sya nda tahan suda . Ka patut bawa pegi jumpa doctor? Tapi sya takut tolong mama2 siapa2 yg tau Cara lain selain jumpa doctor.

3 Các câu trả lời

Sounds macam UTI (urinary tract infection)- sebabnya banyak tapi yang paling common ialah : tahan kencing, tak kencing selepas seks, ubat perancang. Please jumpa doctor. Biasanya dapat antibiotics. Boleh juga minum jus cranberry sementara. Tapi please, jumpa doctor. Kalau infection tak clear, boleh sampai bladder (pundi) Dan lebih teruk, kidneys (buah pinggang). Dan itu lebih susah nak treat. Please please stop pencuci. Air sahaja. Pencuci tu boleh buat pH imbalance.

Ada kencing berbuih tak ? Kalau ada tu mungkin kencing kotor.. minum air banyak, dan minum air barli juga.. seeloknya berjumpa doktor supaya dpt tahu lebih detail

1mo trước

tiada berbuih mungkin sebab melecet kan tulah sakit masa kencing sakit masa basuh juga

stop pakai pencuci miss v, tak elok pun pakai tu. kalau pedih2 tu mungkin ada infection/luka/kencing kotor, pape pun baik pergi klinik untuk check.